Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zlato iz Iloka

Autor: Jelica Farkaš

20.05.2009. 22:00
Zlato iz Iloka


Naša ulja za masažu dobila su zlatnu plaketu. Ona nam je utoliko draža što je dobivena u našoj zemlji, ali također i zbog činjenice što je predsjednica stručnog ocjenjivačkog suda bila prof. dr. Ljiljana Markus-Cizelj


Još jedno priznanje kozmetičkim proizvodima, točnije uljima, stiglo je na adresu biogradskog proizvodnog obrta “Nekić”.
Naime, na izložbi inovacija, tehničkog stvaralaštva, obrtništva i poduzetništva koje se pod nazivom Inventum, održava u Iloku, ovaj biogradski obrt okitio se još jednim zlatom.
Kako nam je ovom prilikom kazao Rade Nekić, na izložbi je sudjelovalo preko 150 novatora iz desetak zemalja s oko 300 izložaka.
– Naša ulja za masažu dobila su zlatnu plaketu. Ona nam je utoliko draža što je dobivena u našoj zemlji, ali također i zbog činjenice što je predsjednica stručnog ocjenjivačkog suda bila prof. dr. Ljiljana Markus-Cizelj koja je uz to što je vrhunski stručnjak i sama inovator, a takve ljude jednostavno nitko ne može prevariti.
Ulja za masažu već su rasprodana. Očito je da bi Nekićevi morali povećati proizvodnju, no koliko će u tome uspjeti teško je reći jer, kako napominju, rade u obiteljskoj kući. A s druge strane ne znaju sa sigurnošću hoćemo li u gradu tijekom sezone dobiti adekvatan prostor koji bi im osigurao prodaju tijekom turističke sezone.
– Vjerujemo da će naših 130 medalja ipak biti nekakva garancija da u svom gradu dobijemo adekvatan tretman u ovom slučaju prostor za prezentaciju i prodaju tijekom ljeta, kazao je Nekić.
Zanimanje za proizvode i obrt ne jenjavaju te je upravo ovih dana stigao i poziv za jednu značajnu svjetsku izložbu na kojoj bi se trebali predstaviti s preko 10-ak eko proizvoda. Za subotu se najavila i HTV – ova ekipa koja će kod Nekićevih snimati prilog za emisiju o prirodnoj kozmetici.