Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dugi otok dobiva tri kampa

Autor: Dragana Glavočić

20.05.2010. 22:00
Dugi otok dobiva tri kampa

Foto: Filip BRALA



Zašto smo krenuli s projektom izgradnje auto kampa je što na cijelom Dugom otoku ne postiji ni jedan auto kamp. Kad počne turistička sezona, mještani cijelog otoka imaju problema s kamperim od kojih se ne mogu obraniti jer ih nemaju gdje smjestiti s obzirom da na cijelom otoku ne postoji ni jedan uređen auto kamp, kaže Morović


Jučer je u prostorijama Općine Sali održana javna rasprava o prijedlogu UPU uvale Lučica na Dugom otoku. Raspravi su nazočili načelnik Općine Sali Zoran Morović, donačelnik Ivan Orlić, tajnica Općine Irena Petešić, Nives Kozulić iz Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije i ing. Goran Golem, izrađivač plana.
Načelnik Morović kazao je da se na području uvale Lučica, koja se nalazi između mjesta Verunić i Seline, planira izgraditi prvi uređeni auto kamp koji je do sad nedostajao turističkom razvoju otoka.
– Na površini veličine 2 he izgradili bismo kamp s maksimalnim kapacitetom do 100 gostiju. Investitor ovog kampa je Čeh Ivo Nešpor, kazao je Morović.
Također, u planu je izgradnja još jedanog auto kamp koji bi se nalazio nekoliko kilometara dalje od uvale Lučica, odnosno u blizini svjetionika. Veloračanin Dražen Mirković, koji je inače vlasnik jednog dijela zemljišta, investirao bi u izgradnju auto kampa.
– Razlog zašto smo krenuli s projektom izgradnje auto kampa je što na cijelom Dugom otoku ne postiji niti jedan. Kad počne turistička sezona, mještani cijelog otoka imaju problema s kamperima od kojih se ne mogu obraniti jer ih nemaju gdje smjestiti , tako da su kamperi u potrazi za adekavtnim smještajem, svoje mjesto našli pored svjetionika koji se nalazi na SZ dijelu otoka pored svjetionika gdje se namjerava izgraditi auto kamp, pojašnjava Morović.
U razgovoru s načelnikom Morovićem doznajemo da se predviđa izgradnja i trećeg auto kampa koji bi se nalazio na predjelu između Žmana i Zaglava.
Na upit kad bi auto kamp u uvali Lučica mogao primiti prve kampere, Morović odgovara da ovo ljeto sigurno neće, ali postoji velika mogućnost da se to dogodi naredne godine.
– Procedura donošenja UPU je pri kraju, a pred nama je još ishodovanje građevinske i lokacijske dozvole, zaključuje Morović.