Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Duje: Pripremam se za izlazak i tražim curu!

Autor: Krešimir Bukvić

20.05.2010. 22:00
Duje: Pripremam se za izlazak i tražim curu!

Foto: RTL



Na večerašnjem nastupu Duje pjeva tri pjesme: dvije strane i jednu domaću, zajedničke teme – osamdesete. Pozdravlja sve svoje glasače, pogotovo onu uhodanu ekipu koja ga već skoro dva mjeseca bodri na licu mjesta, u RTL-ovom zagrebačkom studiju uz pomoć TZ Grada Zadra, kojoj Duje posebno zahvaljuje na pomoći


Iako je prošli petak gotovo cijeli auditorij RTL-ovog studija glasno skandirao njegovo ime, Petričanac Duje Stanišić, jedan od četiri preostala finalista showa «Hrvatska traži zvijezdu» još uvijek nije uvjeren da bi mogao ući u finale. Kad smo se pretprošli put čuli rekao nam je kako misli da nema šanse za pobjedu, a istog je stava bio i jučer kada smo neposredno pred večerašnji show nastojali doznati kako se osjeća, misli li da bi ove sezone nova hrvatska glazbena zvijezda mogla biti iz zadarske sredine.
– Nemam šanse, bit će mi lakše ispasti ako budem pripremljen, zaključuje Duje.
No, poznavatelji glazbenih natjecanja ovog tipa itekako znaju da se neke ozbiljne prognoze i ne mogu raditi. Kako se show bliži kraju razlike između natjecatelja sve su manje, pa kako publika tako i sami natjecatelji teško mogu znati što ih čeka.
– Jedino u što smo svi sigurni je da će Kim sigurno biti u finalu, naglašava Duje.
Osvrće se mladi Petrčanac i na prošlotjedni show, na Juričine emocije i suze, na odlazak svog najboljeg prijatelja među finalistima.
– Stvarno mi je žao što je Jurica ispao, s njim sam bio najbolji u kući, dobro smo se zafrkavali. Jurica je jedan pozitivan lik koji je bio dobar sa svima. Moje emocije prošlog petka na stageu nisu bile lažne, puno mi je značio. Za ostale ne znam, je li i njima teško pao njegov odlazak. Sad će u kući biti još dosadnije, još manje međusobne komunikacije. No, krize su iza mene, bilo mi je neko vrijeme teško biti odvojen od svijeta. Sada sam se već dobro uhodao, jest da je dosadno, ali guram dalje. Pripremam se «ozbiljno» za izlazak pa sam dao i oglas u novine da tražim curu, pa da i to što prije riješim po izlasku, dodaje kroz smijeh Duje.
Za večerašnji nastup Duje priprema tri pjesme, dvije strane i jednu domaću, zajedničke teme – osamdesete. Hoće li i ovaj put imati upadljiv scenski nastup kao i prošli put kada se odlučio na crnu šminku na očima po uzoru na Urbana nije nam želio otkriti. “Još uvijek nisam finalizirao scenski nastup”, ističe Duje.
Za kraj zamolio nas je da u njegovo ime prenesemo pozdrave svim njegovim glasačima, pogotovo onoj uhodanoj ekipi koja ga već skoro dva mjeseca bodri na licu mjesta, u RTL-ovom zagrebačkom studiju uz pomoć TZ Grada Zadra kojoj Duje zahvaljuje na pomoći.


 BORIS: STARI, UŽIVAJ DOK MOŽEŠ!




Sukošanac Boris Rogoznica od RTL-ovog showa «Hrvatska traži zvijezdu» oprostio se prije mjesec i pol dana. Uspio se plasirati među deset finalista, no tu je i stao. RTL-ovu kuću napustio je prvi, prebacivši se iz studija pred TV ekran.
– Trudim se pratiti show, no ne stignem pozorno zbog obaveza. Jako mi se sviđa što su ove godine ubacili bend uživo koji je donio jednu dodatnu energiju i toplinu emisiji. Matrice to svakako ne mogu dati. Sviđa mi se to što su u showu ostali karakterom krasni dečki i cure, a to je po meni ono najvažnije. Mladima trebaju uzori, a ovi kandidati im to svakako mogu biti. Moji favoriti su Duje i Kim kao što sam to već rekao prvoga dana. Moram priznati da me jako iznenadio i Juraj koji se pokazao kao pravi profesionalac. S njim je jako ugodno raditi zato je i dogurao ovako daleko, ističe Boris.
Dodaje kako su kandidati koji su ostali zaista zasluženo u finalu i treba im skinuti kapu na hrabrosti i trudu.
– Žao mi je što su Dino i Ivana onako brzo ispali, jer sam siguran da bi mnogo pridonijeli showu da su imali priliku zapjevati još koji put, mišljenja je Boris.
Komentira i Duju čiji mu se nastupi poprilično sviđaju.
– U svakoj pjesmi daje sebe u potpunosti, ima nevjerojatni šarm i humor.  Jako mi se sviđa i njegov izbor pjesama. Vidi se da ima dobar glazbeni ukus – bar ako se mene pita. Kod njega se jedinog vidi da s pjesmom koju pjeva želi doista nešto i reći, mišljenja je Boris.
Svom kolegi stoga poručuje: Stari, uživaj dok možeš.
Boris je i dalje u kontaktu s nekim bivšim kolegama, kako nam priznaje. Iako se trenutno bavi s poslovima koji mu donose novac, i dalje nađe vremena za pjevanje.
– Pjevanje me čini sretnim i nikad neću prestati pjevati. Za sada nema na tom planu nekih posebnih novosti, čekat ću sljedeću dobru priliku i toćati noge u moru, zaključuje Boris.