Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kako osigurati 14 milijuna kuna?

Autor: Ante Vidović

20.05.2010. 22:00
Kako osigurati 14 milijuna kuna?

Foto: Adam VIDAS



Sportska dvorana imala bi 600 sjedećih mjesta, površinu od bruto 2.400 metara četvornih, a njena vrijednost bila bi četrnaest milijuna kuna, kaže ravnatelj OŠ “Petar Zoranić” Boris Miletić, dodajući da se pred školom, ali i Općinom Stankovci sada nalazi najteži dio posla, pronalaženje novca


Osnovna škola “Petar Zoranić” iz Stankovaca dobila je građevinsku dozvolu za sportsku dvoranu. Sportska dvorana imala bi 600 sjedećih mjesta, površinu od bruto 2.400 metara četvornih, a njena vrijednost bila bi četrnaest milijuna kuna, kaže ravnatelj OŠ “Petar Zoranić” Boris Miletić.
Pred školom, ali i Općinom Stankovci sada se nalazi najteži dio posla, pronalaženje novca. Dio njega već je osiguran iz CEB V programa. Riječ je o sredstvima koja su bila namijenjena za sanaciju škole i izgradnju dvorane minijaturnih dimenzija, koja ne bi ni približno zadovoljila potrebe škole i zajednice, kako kaže Miletić.
– Zbog toga se krenulo s idejom nove, velike dvorane koja će zadovoljiti naše potrebe za najmanje idućih pedeset godina.
Inače prošlog mjeseca završena je sanacija Osnovne škole Petar Zoranić koja je stajala 3,2 milijuna kuna, što je 1,2 milijuna kuna manje predviđeno prvim troškovnikom. Sanacija škole obuhvatila je između ostalog uređenje fasade, rekonstrukciju električne i vodovodne instalacije, obnovu parketa, nabavu audio i vizualne opreme za izvođenje nastave, učionički i uredski materijal su novi, opremljena je informatička učionica sa 20 računala, svaka učionica ima televiziju i DVD. Tijekom sanacije učenici škole su nastavu pohađali u Osnovnoj školi Benkovac i Srednjoj školi kneza Branimira u Benkovcu. Na ljeto je planirano uvođenje centralnog grijanja u stankovačkoj školi.
– Naša škola je tijekom Domovinskog rata imala sedam  izravnih pogodaka. Teška oštećenja nikada nisu bila sanirana kako treba. Krov je godinama prokišnjavao. U uvjetima kada u razrede postavljate kante da skupljaju vodu i pazite da vam nešto ne padne na glavu, jednostavno se nije moglo raditi. Možemo samo misliti kako bi nam teško bilo raditi u takvim uvjetima prethodnih dana kad je stalno padala kiša. Sada kada je škola obnovljena vlada potpuno nova radna atmosfera i svi se bez ikakvih smetnji možemo okrenuti našim osnovnim zadaćama, obrazovanju i odgoju djece, zaključuje Miletić.


 OBNOVA VUKŠIĆKE ŠKOLE




Pri kraju je obnova područne škole u Vukšiću koja se također financira iz CEB V programa.
– Škola će prve učenike definitivno primiti početkom sljedeće školske godine. U njoj će nastavu pohađati djeca iz Vukšića i Provića od prvog do četvrtog razreda, kaže Boris Miletić.