Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti

Autor: Boris Kupčak

20.05.2010. 22:00
Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti

Foto: Adam VIDAS



U povodu Međunarodnog dana kulturne raznolikosti, koji se obilježava 21. svibnja, u Zadru će se održati već tradicionalna manifestacija koju organizira Radna skupina Koordinacije nacionalnih manjina Zadarske županije. U Domu hrvatske mladeži tako će zadarske nacionalne manjine pokazati dio svog kulturno-umjetničkog programa i prezentirati tradicionalna jela i pića koja će biti ponuđena svima koji dođu.
Više o cijeloj manifestaciji kazao nam je Veselko Ćakić, predsjednik Koordinacije nacionalnih manjina Zadarske županije.
– Taj dan kulturna raznolikost slavi se u cijelom svijetu, a mi je u Zadarskoj županiji obilježavamo već petu godinu za redom, prvu subotu nakon tog dana. Ovim putem okupljenima ćemo se prezentirati kroz tradicionalne pjesme, plesove, jelo i piće, kazao je Veselko Ćakić dodajući kako će svaka nacionalna manjina imati polusatni program, a štandovi će biti otvoreni cijelo vrijeme.
– Albanska, bošnjačka, mađarska, makedonska, slovenska, srpska i talijanska nacionalna manjina imat će polusatni program na kojemu će izvesti folklor, pjesme, plesove i recitacije, dok će cijelo to vrijeme biti otvoreni štandovi za posjetitelje s tradicionalnim jelima i pićem, kazao je Ćakić. Svi su pozvani doći, vidjeti i uživati u programu, jelu i piću.