Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Odličan kontakt s djecom

Autor: Zvonko Čulina

20.05.2010. 22:00
Odličan kontakt s djecom

Foto: knjiznica



U utorak 18. svibnja 2010. godine, u Novigradskoj se knjižnici i čitaonici pred uglavnom dječjom publikom, predstavila spisateljica Branka Primorac (rođena Matić) iz Zagreba. Predstavila se je s uglavnom svojim djelima iz poznate lektire i to „Maturalac” (1993.) za koje je dobila i prestižnu nagradu „Mato Lovrak” i na koje je, kako sama zbori posebno ponosna, jer joj je ono kao posebno prepoznatljivo tj. zaštitni znak, te s još jednim a to je „Ljubavni slučaj mačka Joje (objavljeno 1998. godine).
U svom spontanom, ležernom i vrlo komunikativnom načinu, uspostavila je odličan kontakt s djecom ispričavši im kako su kronološki i spisateljski nastala njena djela, već navedena, te „Sve zbog Ane” (1996.), „Moj djed astronaut” (2002.), ali i o onom izvan dječje književnosti kao što je „Perešin, život i smrt” (2001.), ozbiljno uronivši u život legendarnog pilota Domovinskog rata R. Perešina radi pisanja njegove biografije.
Na početku ovog izuzetnog susreta s ovom zanimljivom novinarkom i prvenstveno spisateljicom dječje književnosti, nekoliko uvodnih i pozdravnih riječi, prozborila je ravnateljica ove knjižnice i čitaonice Jagoda Ivčić dok je na samom kraju bilo i razno-raznih pitanja i razgovora, prisutne djece i spisateljice.
Vrijedno je napomenuti da je „Maturalca” ilustrirao Krešimir Certić Misch, „Ljubavni slučaj mačka Joje” Ivana Guljašević, a sve je objelodanjeno u izdavačkoj kući ‘Alfa’.