Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Slavljeničko raspoloženje u obrovačkoj školi

Autor: Ivana Burica

20.05.2010. 22:00
Slavljeničko raspoloženje u obrovačkoj školi


Nakon što je održana svečana sjednica Nastavničkog vijeća, kojom je Škola obilježila dobivanje Godišnje nagrade Zadarske županije, upriličena je svečanost podizanja Zelene zastave. U nastavku dana, a u sklopu obilježavanja Sportskog dana škole, održana su školska prvenstva u nogometu za dečke te u odbojci za djevojke


Prekjučerašnji dan u Srednjoj školi Obrovac protekao je u trostrukom slavlju.
Nakon što je održana svečana sjednica Nastavničkog vijeća, kojom je Škola obilježila dobivanje Godišnje nagrade Zadarske županije, upriličena je svečanost podizanja Zelene zastave uz državnu himnu.
Naime, Srednja škola Obrovac je međunarodna ekoškola koja je taj status dobila 2004. godine i do sada ga je tri puta obnavljala (svake druge godine), kao i ove godine kada je dobila brončani certifikat.
– Bilo je potrebno truda i rada za ulazak u elitno društvo ekoškola, koje šire ekološke ideje i provode različite aktivnosti u cilju uređenja i očuvanja okoliša, ali isto toliko i za obnavljanje statusa. Nužno je da ekološki sadržaji postanu sastavni dio rada u školi i u tu svrhu radimo na osvješćivanju učenika, ali i odraslih, s ciljem da “majku zemlju” sačuvaju, poštuju i vole, kazao je Marko Dobrić, školski koordinator ekoškole.
I konačno, nakon podizanja Zelene zastave, na “dnevni red” ovotjedne srijede u Srednjoj školi Obrovac došle su i sportske aktivnosti.
Održano je tako školsko nogometno prvenstvo za dečke te odbojkaško prvenstvo za cure. Aktivnostima su se pridružili i djelatnici škole koji su, svatko već prema svojim afinitetima, zaigrali stolni tenis, odbojku ili su se pak okušali u tradicionalnoj dalmatinskoj sportskoj disciplini – boćanju.
Sportske aktivnosti organizirane su u okviru Sportskog dana Srednje škole Obrovac.
– Sportski dan škole održan je u povodu obilježavanja Svjetskog dana sporta. Kako je to ove godine 26. svibnja, a 27. i 28. piše se državna matura, odlučili smo to učiniti tjedan dana ranije, pojasnio je ravnatelj Srednje škole Obrovac Darko Tokić koji ističe:
– U današnje vrijeme sjedilačkog načina života nužno je razvijati kulturu, a ja bih rekao i potrebu upražnjavanja različitih fizičkih aktivnosti. U tom smislu sportska rekreacija je nužnost u prevenciji bolesti, jer upravo sadržaji rekreacije trebaju nadomjestiti potrebe koje nam u svakodnevnim obvezama nedostaju. Stoga se i način života odražava na slobodno vrijeme i na efikasnost i zadovoljstvo na radnom mjestu, ali i vrstu sadržaja koje odabiremo unutar njega, a sve to u svrhu odmora, relaksacije, razonode i zabave. Tako i mi organiziramo naš Sportski dan u kojem “nadoknađujemo” one potrebe koje nam u dnevnim obvezama nedostaju, zaključio je Tokić.