Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mitrović: Na teniskim terenima smo zbog djece, a ne zbog kamina

20.05.2011. 22:00
Mitrović: Na teniskim terenima smo zbog djece, a ne zbog kamina


Ne nadograđujemo mi kamin, nego planiramo srušiti barake i napraviti skladište za opremu i svlačionice. Za to prvo moramo dobiti dozvolu Grada Zadra. Planiramo renovirati WC, promijeniti krov. Uredili smo terene, terasu kafića, posadili cvijeće, postavili suncobrane i to sve u 20 dana, kazao je Mitrović, novi predsjednik Teniskog kluba Zadar


Teniski klub Zadar još jednom doživljava promjene u upravi i poslovanju, a istodobno ga u anonimnom pismu proziva grupa roditelja djece koji tamo treniraju.
U siječnju je Željan Kalac zbog privatnih razloga dao ostavku na mjestu predsjednika kluba, a prošli mjesec je na izvanrednoj skupštini za novog predsjednika izabran Vjekoslav Mitrović.
Nepotpisano pismo
Iako Grad Zadar klubu pokriva troškove struje, a klub spada u domenu Ureda za kulturu i sport, Radovan Dunatov, pročelnik tog Ureda, kaže da nije znao za smjenu predsjednika u klubu sve dok nije dobio anonimno pismo.
– U praksi nas neki čak i zovu na skupštinu, u svakom slučaju bi bilo pristojno da nas je netko iz kluba obavijestio o smjeni. Nisam ništa o tome znao dok nisam dobio anonimno pismo grupe roditelja djece koja treniraju u Teniskom klubu Zadar. Na pismo bih bio i odgovorio da se netko na njega potpisao, rekao je Dunatov, koji je onda pismo dao nama.
Uglavnom, u pismu se optužuje Teniski klub Zadar da za djecu nema slobodnih termina u školi tenisa jer će uskoro te terene koristiti Teniski klub Zadar 08, vlasnika Lovre Rončevića.
– Saznanja smo da je došao novi predsjednik, da u klubu nema Upravnog odbora. Prošli tjedan su posječena stoljetna stabla, uništeno zelenilo, nadograđuje se pečenjara kamin, bez dozvole određenih institucija… Netko sebi daje za pravo da preko naše malodobne djece stavlja svoje interese na prvo mjesto, a sve su radnje protuzakonite i kriminalne, stoji u pismu.
Vjekoslav Mitrović kaže da su to sve naklapanja i da je pismo zasigurno napisao netko od roditelja čija su djeca do sad zbog raznih veza mogla besplatno trenirati, što on više ne tolerira.
– Ovo nije socijalna ustanova. To dosad nitko nije imao hrabrosti priznati. Osim toga, s gospodinom Rončevićem razgovaramo o njegovu mogućem preuzimanju škole tenisa, baš zato da bismo je profesionalizirali. On je jedna od stručnijih osoba u zadarskom tenisu i ima tim trenera, a kod nas su nužne kadrovske izmjene. Sve to radimo da bismo privukli djecu, da u školi nema kao sad 60, nego 150, 200 djece koja će biti zadovoljna i možda postati sportaši, govori Mitrović.
Lovre Rončević je istaknuo da ta ideja nije daleko od realizacije te da dobra volja postoji.
Mitrović je nadalje kazao da prije svega svakako treba okupiti Upravni odbor.
– Preuzeo sam dužnost prije dvadesetak dana i nismo htjeli na brzinu okupiti Upravni odbor, već smo si uzeli vremena da okupimo zaista kvalitetne ljude. Odbor ćemo birati 1. lipnja i onda ćemo zajedno odlučiti, prema ponudi Rončevića, na koji način ćemo uspostaviti suradnju. Ako se dogovorimo, potpisat ćemo ugovor i imati pravu školu. Škola tenisa ionako traje do 1. lipnja, a počinje opet u rujnu i imamo dovoljno vremena da se poboljšaju uvjeti za djecu, rekao je Mitrović.
A uvjeti, dodaje Mitrović, nisu odgovarajući za vrijeme u kojem živimo.
“Pospremanje” Kluba
– Ne nadograđujemo mi kamin, nego planiramo srušiti barake i napraviti skladište za opremu i svlačionice. Za to prvo moramo dobiti dozvolu od Grada Zadra. Planiramo renovirati WC, promijeniti krov. A uklonjena su stabla koja su se naslanjala na prostorije kluba, koja su bila suha i opasna. Uredili smo terene, terasu kafića, posadili cvijeće, postavili suncobrane i to sve u 20 dana, kazao je Mitrović.
I Hrvoje Grdović, direktor tvrtke Nasadi d.o.o., potvrdio je da su suhe grane ugrožavala prolaznike i djecu koja ondje treniraju, a da su ih Nasadi uklonili u sklopu njihovih redovnih donacija na molbu Teniskog kluba Zadra.
Što se tiče kamina, Mitrović kaže da u prostorijama kluba postoji čajna kuhinja i da se više neće ložiti vatra vani, već da će sve to biti urednije.
– Naši članovi, veterani dođu ovdje, navečer se znaju družiti, pojesti. Osim toga, kad imamo turnire, dolaze nam gosti koje ne možemo odvesti u restoran na večeru jer si to ne možemo priuštiti, nego ih počastimo ovdje. To je namjena kamina i čajne kuhinje i to nikako nije na štetu djece. Došao sam u klub zbog prosperiteta tenisa, da teren bude pun, da škola tenisa bude puna, da imamo turnire… Zbog toga sam ja došao u klub, a ne zbog kamina. Ako to ne uspijem, ja ću otići, govori Mitrović, dodajući da je cilj svega da djeca imaju stručno vodstvo i dobre uvjete, a članovi da se osjećaju ugodno.
Kako ističe nadalje, u klubu ga je dočekao dug od 500.000 kuna.
– Klub mora krenuti iz početka i to transparentno. Ne može se trošiti više nego što se zaradi. Ovo što trenutačno ulažemo, financira se od donacija i od onog što eventualno zaradimo od članarina. Grad Zadar nam pokriva troškove struje i to je to. A troškovi su veliki – da bi se ispunila satnica, trebali bismo imati tri učitelja i na svakog po 60 djece. Mi plaćamo tri učitelja, a ukupno je 60 djece u školi tenisa, pojasnio je Mitrović probleme u poslovanju kluba.
– Škola tenisa košta mjesečno 250 kuna. Godišnja članarina je prije bila 400 kuna, a sad je 200, što je najjeftinije u gradu. Tereni su za članove kluba prije koštali 40 kuna, a sad su 30, u jutarnjim satima 20. Za one koji nisu članovi tereni koštaju 45 kuna. Novim cijenama želimo potaknuti i druge da se učlane, da što više ljudi koristi ovaj prostor, zaključio je Mitrović.