Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ulaznice za Papu i na sam dan mise

20.05.2011. 22:00
Ulaznice za Papu i na sam dan mise


Članovi Stalnog vijeća HBK ističu da Papa “dolazi nama Hrvatima u vremenu kad je povrijeđeno dostojanstvo našega naroda da bi nas ojačao u vjeri u Boga, apsolutnoga gospodara povijesti”


Svi koji nisu  uspjeli nabaviti ulaznice za  misu koju će papa Benedikt  XVI držati na zagrebačkom  Hipodromu, moći će ulaznice dobiti i te nedjelje, 5.  lipnja, na licu mjesta. Iako su  dosad organizatori izričito  pozivali vjernike da se jave u  svoje župe jer bez ulaznica  neće moći pristustvovati niti  jednom događaju s Papom,  sada su odlučili pojednostaviti proceduru. O tome su  jučer izvijestili članovi Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK).
– Dragi vjernici, braćo i  sestre, svima vama koji želite  sudjelovati na euharistijskom slavlju, a niste se prijavili, bit će omogućen jednostavan pristup ulaznicama kako u vašim župama  tako i na samom prostoru  hipodroma, navode u svom  pozivu vjernicima.
U tom obraćanju članovi  Stalnog vijeća HBK ističu da  Papa “dolazi nama Hrvatima  u vremenu kad je povrijeđeno dostojanstvo našega  naroda da bi nas ojačao u  vjeri u Boga, apsolutnoga  gospodara povijesti”.
– Dolazi nam da bi nas  učvrstio u Božjoj ljubavi koja  označava suosjećanje, žrtvovanje, podnošenje nepravde,  prihvaćanje drugačijih,  opraštanje svima koji nanose  zlo. Dolazi pohoditi nas da  bi nas utvrdio u Božjoj nadi  da ćemo očuvati svoje narodno dostojanstvo, da će  pobijediti istina i pravda”,  ističe Stalno vijeće HBK.  Pozivajući vjernike da dođu  na Hipodrom, poručuju i  “neka sudjelovanje u tom  jedinstvenom slavlju s Papom bude svjedočanstvo i  znak našega iskrenog bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja.