Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Vrhunac spektakla Harley-Davidson parada od Zadra do Biograda

20.05.2011. 22:00
Vrhunac spektakla Harley-Davidson parada od Zadra do Biograda


Više od 20.000 motociklista iz cijele Europe stići će sljedeći tjedan na prve hrvatske Dane Harley-Davidsona i Europski H.O.G Rally koji se od 26. do 29. svibnja održavaju u Biograd na moru. Biograd će tako ne samo biti domaćin okupljanja članova Harley-Davidson kluba, nego i besplatnog događaja u znaku ovog legendarnog motociklističkog branda. Događaj je to koji će uključivati zabavu, glazbu, probne vožnje, izlete i izložbu prerađenih motocikala. Bit će to jedan od najvećih motociklističkih događaja u Europi i odlična promocija ne samo Biograd nego i cijelog hrvatskog turizma.
Organizator najvaljuje da će svaka noć biti praćena nastupom europskih rock bendova uživo i to na dvije pozornice, a glavni događaj glazbenog programa bit će nastup Prljavog kazališta. Tome treba pridodati živu glazbu, DJ-eve i otvorene barove, a Harley-Davidson je pripremio mnoštvo drugih aktivnosti koje će biti zanimljive svim posjetiteljima, a ne samo ljubiteljima Harleyja.
– Uzbuđeni smo što su Hrvatska i Grad Biograd domaćin 20. europskog H.O.G. Rallyja. Pripremili smo odličan show i pozivamo sve da nam se pridruže i uvjere se o čemu je riječ. Jamčimo odličnu zabavu, izjavio nam je Nigel Villiers, direktor odjela za zadovoljstvo kupaca u Europi, Africi i na Bliskom istoku.
Vozači Harleyja iz cijele Europe i šire imat će priliku vidjeti ljepote i okolnih hrvatskih mjesta. U sklopu izleta u organizaciji hrvatskog Pleter Chaptera, inače hrvatskog ogranka Harley-Davidson kluba, sudionici će posjetiti Nacionalni park Krku, Šibenik, Split te otoke Pag, Pašman i Ugljan. Grad Zadar će biti domaćin izložbe prerađenih motocikala Custom Bike Show, a vrhunac četverodnevnog spektakla bit će službena Harley-Davidson parada od Zadra do Biograda. Cijeli događaj organiziraju Harley-Davidson Motor Company i H.O.G. (Harley-Davidson klub), u suradnji s Gradom Biogradom na moru.