Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Očekuje se preko dvije tisuće potpisa

20.05.2012. 22:00
Očekuje se preko dvije tisuće potpisa


Prvi nedjeljni skup mještana održan je u Nadinu, a drugi u Škabrnji. Do nedjelje navečer je prikupljeno više od 1.200 potpisa, no očekuje se da će taj broj ubrzo porasti na čak 2.500 ili više


Inicijativni odbor protiv izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom kod Biljana Donjih nastavlja svoje aktivnosti. Nakon konferencije za novinare prošlog petka u Općinskoj vijećnici Općine Zemunik Donji, nastavlja akciju prikupljanja potpisa za peticiju koju će poslati svim mjerodavnim institucijama, od Županije do resornih ministarstava.
– U nedjelju su održana dva skupa mještana u sklopu akcije izmještanja Županijskog centra za gospodarenje otpadom predviđenog na lokaciji kod Biljana Donjih na neku drugu, manje štetnu i pogodniju lokaciju, piše u priopćenju za medije koje potpisuje Zdravko Belušić iz Zemunika, prvi čovjek Inicijativnog odbora.
Prvi nedjeljni skup mještana održan je u Nadinu u prostorijama mjesne škole. Nazočilo je dvadesetak mještana. Drugi je održan navečer u OŠ Vladimir Nazor u Škabrnji na kojem je nazočilo stotinjak mještana.
– Osim prikupljanja potpisa za peticiju za izmještanje projekta, Inicijativni odbor je mještane upoznao s pojedinostima i argumentima cijele akcije. Nakon konstruktivne diskusije u kojoj su mještani iznijeli svoja viđenja i dali svoje prijedloge, odlučeno je da će se nastaviti s prikupljanjem potpisa, navodi se.
Do nedjelje navečer je, kažu, prikupljeno više od 1.200 potpisa dok očekuju da će taj broj ubrzo porasti na čak 2.500 ili više.
– Mještani Nadina će ubrzo imenovati svoje predstavnike u Inicijativni odbor protiv izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom kod Biljana Donjih. Mještani Škabrnje su uz dosadašnje predstavnike Radoslava Segarića i Josipa Bilavera, u odbor imenovali nove članove: Tomislava Gurlicu, Ivanu Segarić i Tomislava Pavičića.
Akcija prikupljanja potpisa za peticiju pokrenuta je početkom mjeseca kada je ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy boravila u radnom posjetu Zadru i potvrdila da će Županijski centar za gospodarenje otpadom biti u Biljanima Donjim.
Očekuje se prikupljanje potpisa u Suhovarama, Poličniku i Smilčiću, najavljuje se u priopćenju.