Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prvo je na redu pitanje trenera

20.05.2012. 22:00
Prvo je na redu pitanje trenera


Sezona je za košarkaše Zadra završila na lijep način. Unatoč više od pedeset razlike minusa, kombiniranih u dvije polufinalne utakmice s Cibonom, zadarska publika pokazala je da zna cijeniti trud kojeg je momčad uložila tijekom cijele sezone, a koji je rezultirao ostvarenjem glavnog cilja, povratkom Zadra u regionalnu ligu.
Nakon posljednjeg ovosezonskog zvuka sirene, u dvorani Krešimira Ćosića ostalo je možda nekih dvije tisuće ljudi i krenula je fešta, kao da su Zadrani pobijedili, a ne uvjerljivo izgubili drugi uzastopni dvoboj od vječnih rivala. Svi su se ustali i zapljeskali momčadi pa je onda još jednom pozvali natrag na teren i proslavili kraj sezone, koja je unatoč svim turbulencijama dobila epitet uspješne. Ta je podrška s tribina igračima došla kao melem na ranu, jer premda je Cibona nedvojbeno na višoj razini, nakon takvih poraza uvijek ostaje određena doza razočaranja.
Pred klubom s Višnjika je još jedno jako važno i zahtjevno ljeto. Od završetka procesa preoblikovanja, a time i financijske stabilizacije, preko slaganja momčadi za povratničku sezonu u regionalnu ligu, koja neće biti nimalo laka, do nužnih reformi u omladinskom pogonu, koji mora postati baza zdrave budućnosti kluba. U svakom slučaju, prvo što treba riješiti je pitanje trenera, a tek onda će se prijeći na igrače, premda je već sada otprilike jasno tko će od aktualnog kadra ostati, a tko otići.
Aleš Pipan je na press konferenciji nakon Cibone praktički održao oproštajni govor. Iako na izlasku iz dvorane nije konkretno odgovorio na pitanje ostaje li ili odlazi, njegove zahvale svima, igračima, pomoćnicima, direktoru pa i novinarima, dale su naslutiti kraj suradnje. Što u principu nema logike, ako uzmemo u obzir činjenicu da je ispunio ono za što je doveden. No, s druge strane treba uzeti u obzir i to da je Zadar jedna od najtežih sredina za rad trenera. Jer u gradu košarke su svi “treneri”. Povici s tribina “Pipane odlazi”, nakon poraza od Cedevite, kojemu je prethodio onaj u Slavonskom Brodu, sigurno nisu bili ugodni i vjerojatno su slovenskom stručnjaku pokazali što bi se moglo dogoditi u slučaju nekoliko vezanih poraza sljedeće sezone. A u tom slučaju je bolje završiti suradnju na kraju ove, uspješne sezone, nego ulaziti u nešto, što bi moglo rezultirati nezadovoljstvom obje strane.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU