Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sanjaju samo o tome da budu najbrži

Autor: Velimir Brkić

20.05.2013. 22:00
Sanjaju samo o tome da budu najbrži

Foto: Velimir BRKIĆ



Na asfaltu školskog igrališta u Galovcu vozač Vedran Vujević zajedno s klupskim kolegom Šimom Miletićem i prijateljem Tomislavom Šestanom predstavio je Autoklub Galovac


Ovisnost o automobilima, brzini i adrenalinu ne spada u crnu statistiku, dokle god se utrke automobila održavaju u kontroliranim uvjetima. A one znaju prerasti u pravi spektakl, jer gdje su brzi automobili tu su i lijepe djevojke. Ali ne samo u publici, već i na stazi.
Tako je bilo i na asfaltu školskog igrališta u Galovcu, vozač Vedran Vujević zajedno s klupskim kolegom Šimom Miletićem i prijateljem Tomislavom Šestanom predstavio je Autoklub Galovac.
Veći pritisak, više snage
– Nakon osvojenih brojnih pehara i priznanja svojim sumještanima predstavljam AK Galovac koji će od iduće godine sudjelovati na utrkama u Hrvatskoj, rekao je predsjednik Vujević, koji vozi za AK Split Motorsport.
Nekoliko stotina gledatelja uz jela s roštilja i bend “105”, u kojem je prvi glas Vujevićeva sestra Ana Kadić, mogli su uživati u promotivnim vožnjama. A nakon 360 stupnjeva oduševljenje publike bilo je na vrhuncu.
– Cijela manifestacija je u svrhu promocije i popularizacije autosporta, rekao je galovački vozač u pauzi prikazivanja svojih vozačkih vještina. 
Adrenalin je stvarno velik. Biti najbrži jedino je o čemu ovi dečki sanjaju. Neprospavane noći su iza njih, slagalo se do posljednjeg trena, pazilo na svaki detalj.
– Što je veći pritisak to je više snage, reći će Vujević.
Ovakvim promocijama organizatori žele maknuti ilegalna natjecanja s ceste.
Veselje i adrenalin
– Ne podržavamo nikakva divljanja na cesti i zato i radimo ovakve promocije da dečki imaju gdje pokazati svoje vještine, a publika uživati u atraktivnim vožnjama, naglasio je Vujević koji najbolje rezultate postiže na brdskim stazama.
Primjerice na Prvenstvu Hrvatske na brdskim stazama pod nazivom Nagrada Dubrovnika, Vedran Vujević koji je vozio za AK Split Motorsport, osvojio je treće mjesto.
– Uz navijačko veselje i adrenalin okupljeni ne pronalaze prave riječi za ozračje na brdskim stazama. Uz navijanje iz publike u mnogima upravo te utrke izazivaju najveće emocije, zaključio je Vedran Vujević.