Sinovčić: "Ne razgovaram s policijom, jer joj ne vjerujem!"

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Ne mogu razgovarati s policijom, jer joj ne vjerujem, ali ću razgovarati s DORH-om, kazao je Reno Sinovčić, vlasnik medijske kuće VOX, vanjski suradnik NK Zadar i nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Zadar na jučer održanoj konferenciji za medije. Sinovčić je to izjavio nakon što smo ga upitali zbog čega se nije prvo javio policiji, nego je za govornicom Gradskog vijeća optužio bivšeg načelnika policije Antuna Novoselovića da je prije šest godina počinio silovanje.

Osim o slučaju Novoselović, Sinovčić je na konferenciji govorio i o preoblikovanju NK Zadra te predstečajnoj nagodbi njegove medijske kuće VOX. U više navrata tijekom konferencije optuživao je Novoselovića, ali i ravnateljicu zadarske Porezne uprave Stoju Mučaji te neke od političkih oponenata.

Istaknuo je da preoblikovanje kluba ne vodi niti Uprava, niti lokalna vlast, nego povjerenstvo kojem je na čelu ministar Boris Lalovac, za što je i pokazivao papire, dodajući da se pokušava stvoriti dojam kako se u klubu odvijaju neke nezakonite radnje i netransparentno trošenje novca.

- Sve stoji u elaboratu kojega je potpisao ministar Lalovac. U posljednjih 10 godina u klub je došlo 16,5 milijuna društvenog novca, a zatekli smo 15 milijuna minusa, govorio je Sinovčić pokazujući papire, a onda posebno dodao kako ga je razočarao postupak pojedinih političara, posebno prozvavši Marka Pupića Bakrača, vijećnika Akcije mladih, koji je navodno na svom Facebook profilu izjavio da bi bio sretan da Zadar ispadne u drugu ligu.

Osvrnuo se i na predstečajnu nagodbu i blokadu tvrtke koja se dogodila u petak, a i za to je rekao kako vjeruje da su krivci Antun Novoselović i Stoja Mučaji.

- Prijavili smo se za predstečajnu nagodbi i obično je lokalna Porezna uprava davala suglasnost firmama, a vjerujem da, prema nalogu Novoselovića, Stoja to nije dopustila. Postoje pošteni ljudi koji su to podržali, jer Vox je garant za 300 ljudi. Predstečajna nagodba je završila pozitivno, bez obzira što je Stoja Mučaji dva puta masakrirala zakon, jer je napisala da se provodi nadzor. Pet dana nakon što je potpisana predstečajna žalili su se, a drugostupanjska presuda je potvrdila presudu, međutim, cirkusu nema kraja i dogodilo se nešto nezapamćeno. Zbog četiri milijuna kuna duga je tvrtka je blokirana, a riječ je o mom privatnom dugu. Ovo je nezapamćen skandal koji je napravila Porezna uprava, kazao je Sinovčić.

Na samom kraju konferencije Sinovčić je ponovno rekao kako odgovorno stoji iza svojih riječi u kojima je Novoselovića optužio za silovanje.

- On je policajac ili milicajac cijeli svoj život i bilo bi moralno da je nakon toga zatražio poligraf na policiji ili u DORH-u, kazao je Sinovčić, ističući kako će istina izaći na vidjelo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika zadar.men
On hrvatskiki građanin da neće razgovarati sa policijom, ma jesi ti to vidija..ko je on, što je on...