Albamaris treći

Slika korisnika admin
Autor: 

U talijanskoj Goriziji održan je završni turnir (Final 6) regionalne amaterske Alpe Adria vaterpolske lige na kojem je Albamaris Policlinico Kustec iz Biograda na Moru zauzeo treće mjesto. U dvoboju za broncu Biograjci su slavili protiv Kranja 75 sa 7:6, dok su prethodno u polufinalu ne(s)pretno poraženi od Vrsara nakon izvođenja peteraca 9:10. U osnovnom dijelu utakmice bilo je 6:6, s time da je Albamaris vodio 6:5 posljednjih 45 sekundi te imao igrača više kojeg nije realizirao. Igrači Vrsara su to iskoristili i iz kontre u zadnjoj sekundi susreta izjednačili pogotkom Poropata. Biograjci tako nisu uspjeli obraniti lanjsku titulu pobjednika lige u kojoj je tada nastupalo osam momčadi. Ove sezone u ligi je bilo 14 klubova iz Italije, Slovenije i Hrvatske, među kojima i debitant Kolpomorto iz Zadra koji je osvojio osmo mjesto. Titula prvaka pripala je momčadi Stara Sava iz Zagreba nakon što je u finalu pobijedila Vrsar s 10:3, a u svojim redovima imala je i najboljeg igrača završnog turnira. To priznanje pripalo je Marinku Mariću.

Play off, skupina B, polufinale: Kolpomorto - Posejdon Celje 4:3. Za sedmo mjesto: Kolpomorto - Trst 3:9.

Polufinale

ALBAMARIS PK 9 (6)

VRSAR 10 (6)

ALBAMARIS POLICLINICO KUSTEC: Kapitanović, Bogojević, Šangulin, Petrović 1, Šehić 1, Bogdanić, Majica 1, Ćapeta, Brzić 1, Jurić 1, Rimac, Kulaš 4, Zrilić, Lukačić, Trener Toni Šangulin, pomoćni trener Roko Fabijan.

VRSAR: Sergo, Milakonović, Cicović 2, Vodasin, Bosančić, Poropat 2, Smokvina 2, Zucelo 2, Maras, Mešić, Benussi G., Benussi M, Pisak.

Drugo polufinale: Kranj 75 - Stara Sava 4:6.

Za treće mjesto

ALBAMARIS PK 7

KRANJ 6

ALBAMARIS POLICLINICO KUSTEC: Kapitanović, Bogojević, Šangulin, Petrović 1, Šehić, Bogdanić, Majica 1, Ćapeta 1, Brzić 1, Jurić, Rimac, Kulaš 3, Zrilić, Lukačić, Trener Toni Šangulin, pomoćni trener Roko Fabijan.

KRANJ 75: Naglić, Podjed, Drempetić, Zupanc, Džardević, Podvršček 3, Nedižar, Rebulj, Bečić 2, Ćadež 1, Mikoletić, Hajdin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)