Počeli radovi na obnovi Kneževe palače

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Jučer su napokon počeli radovi na obnovi Kneževe palače, nakon što je izvođač radova, tvrtka Ploter, uvedena u posao prije više od deset dana. S obzirom da su rokovi za završetak radova, koji se financiraju sredstvima Europske unije, vrlo kratki i strogi, svako odgađanje početka radova, makar i za nekoliko dana, ne zvuči dobro.

Pojavila se zato priča da je početak radova "zapeo" zbog suvenirnice koja se otvorila u holu Providurove palače, koji bi navodno bio potreban kao manipulativni pristup Kneževoj tijekom radova.

To je demantirao gradonačelnik Božidar Kalmeta, rekavši da je tako nešto samo "skuža".

I Šime Erlić, pročelnik za europske fondove u Gradu Zadru jučer je rekao da suvenirnica apsolutno ne ometa radove te da će taj prolaz kroz Providurovu palaču izvođač možda koristiti kao manipulativni prostor tek kasnije, nakon sezone, a do tad za eventualno prolaženje radnika kroz Providurovu, suveniri neće smetati.

- Osim što je izvođač pritisnut rokovima, tražili smo i da nastoji što manje smetati građanima, prolaznicima, ali i obližnjim poduzetnicima, a tako i toj suvenirnici, rekao je Erlić.

Vlasnik suvenirnice, Domagoj Mazija iz Braniteljske zadruge Sinovi domovine, rekao nam je jučer da njemu nitko nije rekao da bi suvenirnica mogla smetati za radove.

- Naravno da mi nećemo ometati radove na Kneževoj palači. Grad je u ovome najmjerodavniji, kako u Gradu kažu, tako će biti. Mi ćemo svaku odluku poštivati, rekao je Mazija koji, osim toga, nije želio davati izjave za medije.

Ali u zraku je nakon svega ostalo pitanje kako je suvenirnica završila u Providurovoj, s obzirom da su prije dva dana i u gradskoj upravi i u Narodnom muzeju izjavili kako nikome nisu dali odobrenje za korištenje Providurove, niti su za to raspisali natječaj. Ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, Renata Peroš je čak izjavila kako Muzej upravlja samo Kneževom, ali ne i Providurovom palačom. Ispalo bi, po tome, da je čovjek samo donio robu u Providurovu palaču i počeo prodavati.

Da bi iz gradske uprave dan kasnije ipak rekli da mu je odobrenje dao Narodni muzej.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno