Supružnici dileri iz Kali za raspačavanje heroina koristili i maloljetnika

Slika korisnika admin

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske  uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom, 41-godišnjakom, 40-godišnjakom i 17-godišnjakom koje se  sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Riječ je o supružnicima iz Kali na otoku Ugljanu; 42-godišnjoj M. L. i 41-godišnjem  Đ. L., starom policijskom znancu koji je, osim na zadarskom, zbog posjeda i preprodaje heroina već osuđivan i na splitskom sudu. Posljednji  put policija ga je s heroinom uhvatila jesenas, a sudac istrage mu je potom odredio istražni zatvor, no izišao je na slobodu zbog proceduralne  pogreške Općinskog državnog odvjetništva.

Njega, ali i njegovu suprugu, policija sada sumnjiči da su u protekla  dva mjeseca u više od 30 navrata prodali heroin ovisnicima na zadarskom području među kojima i 40-godišnjem G. G. , također starom policijskom znancu iz Preka u količinama od 1 do 28 grama vrijedan najmanje tridesetak tisuća kuna.

Đ. L. se također sumnjiči da je za prijenos droge iskoristio maloljetnika iz Kali kojeg su policajci, sredinom travnja u Zadru, zatekli s 28 grama  heroina.

Policajci su u sklopu kriminalističkog istraživanja pretražili kuću u  Murvici koju je koristio bračni par te kuću u Preku u vlasništvu G. G. i  pronašli gotovo 60-ak grama heroina, digitalne vage i više tisuća kuna u  domaćim i stranim valutama.

Droga, vage i novac su im oduzeti, a 42-godišnjakinja, 41-godišnjak i  40-godišnjak su uz kaznenu prijavu privedeni pritvorskom nadzorniku  Policijske uprave zadarske te potom sucu istrage koji je M. L. nakon ispitivanja pustio na slobodu, a njezinom suprugu Đ. L. i G. G. iz Preka odredio Istražni zatvor u trajanju do 30 dana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno