Ćurku četvrti mandat, Maržić niti u drugi krug

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

Četvrti mandat za redom u Gradu Ninu osvojio je HDZ-ov Emil Ćurko.

- Kad se svi urote protiv vas, a vi na kraju ovako pobijedite, onda nemam što nego biti sretan i uzbuđen, kazao nam je sinoć Ćurko uz podatke koji su govorili kako ima 60 posto glasova u borbi za gradonačelničko mjesto, a za vijećnička mjesta HDZ-ova lista trebala bi imati sigurnih sedam, a možda i osam vijećnika.

- U sljedeće četiri godine napokon ću se u miru moći posvetiti EU fondovima i kapitalnim projektima grada, a to su kanalizacija i dječji vrtić.

Stulićev protukandidat je bio Josip Stulić kao kandidat HNS-a, MODES-a i SDP-a.

- Naravno da smo razočarani, ali Nin je i u iduće četiri godine u sigurnim rukama. Naša borba se nastavlja, bit ćemo aktivni sudionici vlasti i nećemo iznevjeriti svoje birače, kazao nam je Stulić.

Nakon 50 posto izbrojenih glasova, Ćurko je osvojio 58, a Stulić 38 posto glasova.

U Gradu Pagu dosadašnjem gradonačelniku Željku Maržiću za nekoliko desetaka glasova "pobjegao" je drugi krug. U njega su ušli Ante Fabijanić Njekulin kao kandidat MODES-a i Reformista te Igor Karavanić, kandidat HDZ-a.

- Mi smo pobjednici u prvom krugu, kazao nam je Fabijanić. - Mi smo ovo i očekivali, drugi krug smo sigurni da dobivamo i dokazali smo da smo u Pagu utvrda. Neko nas vrijeme nije bilo, ali vratili smo se i naš prvi plan je razvoj Paga kao konkurentnog grada i nova radna mjesta.

Protukandidat Karavanić zadovoljan je rezultatima.

- Rijetke su pobjede u prvom krugu i ovakav rezultat smo i očekivali. Borimo se do kraja, predaje nema, naš program je jasan i spremni smo za nastavak kampanje, kaže Karavanić.

Prema podacima nakon prebrojanih 60 posto glasova, Fabijanić je osvojio 29, a Karavanić 23 posto glasova.

Kristijan Kapović u Općini Vir osvojio je peti po redu mandat, a na mjestu načelnika općine je posljednjih 14 godina.

U vijeću imamo sedam od 13 vijećnika, a za načelnika ima preko 50 posto. Nema drugog kruga, to je najbitnije. U odnosu na prošle izbore odaziv je veći i naši rezultati su bolji, nemamo druge nego biti presretni, kaže Kapović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno