Magična močvara u različitim likovnim rješenjima

Slika korisnika valentinam
SURADNJA ŠKOLE ZA PRIMJENJENU UMJETNOST I PP VRANSKO JEZERO
Izložba učeničkih radova u Muzeju grada Zadra može se pogledati do nedjelje 27. svibnja
Boris KUPČAK
Učenike je inspiriralo Vransko jezero

Učenici škole za primjenjenu umjetnost i dizajn inspirirani Parkom prirode Vransko jezero izradili su različita likovna rješenja i to pretočili u izložbu pod nazivom „Magična močvara“. Izložba je otvorena danas u prostoru Muzeja grada Zadra, a u povodu obilježavanja Dana Nature 2000, Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske te Europskog dana parkova.

Izložbu je otvorio Danijel Katičin, ravnatelj JU Park prirode Vransko jezero napominjući kako mu je drago što su se mladi angažirali i napravili prekrasne radove.

- Pozivam sve da dođu do Vranskog jezera, najvećeg jezera u Hrvatskoj i jedne od najvećih močvara na istočnoj jadranskoj obali te da svi skupa proširimo dalje informaciju da su nam močvare jako važne. Zbog gospodarskog razvoja mnoge su močvare isušene, meliorizirane, a nama je lako dostupna ostala močvara koja spašava ptice koje lete s juga na jesen, a na jesen obrnuto. Bez ptica naš svijet ne bi bio onakav kakav želimo da bude, kazao je Katičin otvarajući izložbu.

Izložba učeničkih radova u Muzeju grada Zadra može se pogledati do nedjelje 27. svibnja.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)