Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Magična močvara u različitim likovnim rješenjima

21.05.2018. 13:23
Magična močvara u različitim likovnim rješenjima


Učenici škole za primjenjenu umjetnost i dizajn inspirirani Parkom prirode Vransko jezero izradili su različita likovna rješenja i to pretočili u izložbu pod nazivom „Magična močvara“. Izložba je otvorena danas u prostoru Muzeja grada Zadra, a u povodu obilježavanja Dana Nature 2000, Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske te Europskog dana parkova.
Izložbu je otvorio Danijel Katičin, ravnatelj JU Park prirode Vransko jezero napominjući kako mu je drago što su se mladi angažirali i napravili prekrasne radove.
– Pozivam sve da dođu do Vranskog jezera, najvećeg jezera u Hrvatskoj i jedne od najvećih močvara na istočnoj jadranskoj obali te da svi skupa proširimo dalje informaciju da su nam močvare jako važne. Zbog gospodarskog razvoja mnoge su močvare isušene, meliorizirane, a nama je lako dostupna ostala močvara koja spašava ptice koje lete s juga na jesen, a na jesen obrnuto. Bez ptica naš svijet ne bi bio onakav kakav želimo da bude, kazao je Katičin otvarajući izložbu.
Izložba učeničkih radova u Muzeju grada Zadra može se pogledati do nedjelje 27. svibnja.