Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Na zadarskoj tržnici otvara se sajam domaćih proizvoda

22.05.2018. 14:30
Na zadarskoj tržnici otvara se sajam domaćih proizvoda


U Županijskoj gospodarskoj komori Zadar u petak je održan okrugli stol na temu organizacije sajamskog dijela tržnice na Poluotoku. Iako je ovaj događaj bio zatvoren za javnost, od direktora Tržnice Zadar, Tomislava Letinića, saznajemo što je ovom prilikom dogovoreno.  U sklopu ovog projekta tako će se u dijelu pijace priređivati sajam koji bi kupcima nudio isključivo autohtone proizvode, i to na vrlo atraktivan način koji će na ovaj dio Poluotoka privući brojne goste:
– Još krajem prošle godine načelno smo dogovorili suradnju Tržnice Zadar s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije po pitanju provođenja zajedničkih ciljeva i vizija, odnosno davanja potpore lokalnim proizvođacima te pomoći oko plasmana njihovih proizvoda na tržište. Prvi rezultat suradnje bila je zajednička snimka postojećeg stanja na zadarskim tržnicama, analiza poslovanja drugih hrvatskih tržnica, ali i najboljih europskih tržnica te određivanje okvirnih smjernica razvoja Tržnice Zadar – kaže Letinić.
Ova je ideja brzo prepoznata i među drugim tvrtkama i agencijama, osobito proizvođačima domaćih proizvoda, zbog čega je došlo i do zajedničkog sastanka na kojemu je iznijeta vizija jednog ovakvog sajma. 
Ono što je posebno atraktivno u cijelom projektu činjenica je da bi se na istom tom prostoru organizirale i manifestacije u cilju promicanja lokalne tradicije i običaja, ruralnog turizma te općenito zadarskog kraja.