Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Naglasak na STEM području i reproduktivnom mentalnom zdravlju

21.05.2018. 12:46
Naglasak na STEM području i reproduktivnom mentalnom zdravlju


Na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru od četvrtka do subote održat će se bijenalni međunarodni znanstveno-stručni skup Dani psihologije u Zadru. Ovo 21. izdanje u četrdesetak godina postojanja donosi više od 400 sudionika i preko 300 radova prezentiranih kroz plenarna predavanja, simpozije, radionice, poster sekcije. Manifestaciju je jutros na Sveučilištu predstavila predsjednica Programsko-organizacijskog odbora doc. dr. sc. Matilda Nikolić.
– Ovo je zasigurno jedna od najvećih psihologijskih konferencija u Hrvatskoj i jedan od tri značajna događaja u samo godinu dana na našem Odjelu. U studenom prošle godine imali smo veliku konferenciju hrvatskih psihologa, a u srpnju nam slijedi 19. Europska konferencija o ličnosti. Iako je zbog brojnih skupova koji se organiziraju u svijetu uspjeh i kada broj sudionika stagnira, možemo se pohvaliti sve većim odazivom na svakom sljedećem kojeg smo organizirali, istaknula je Nikolić, najavljujući dolazak znanstvenika iz Španjolske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Češke, Rusije, Norveške, SAD-a i drugih zemalja.
Simpozij će biti podijeljen u više konferencija i radionica, od kojih će posebno biti zanimljive one o STEM području i reproduktivnom mentalnom zdravlju. Iako je namijenjen psiholozima i šira javnost može saznati više o temama kao što su uloga medija u razvoju djece i adolescenata, moralno odlučivanje kod političara, stres kod pirotehničara, izvori stresa i sagorijevanje kod odgojiteljica, rana prevencije poremećaja hranjenja, seksualno zadovoljstvo u starijoj dobi i sl.
U okviru Dana psihologije promovirat će se tri nova izdanja Sveučilišta u Zadru i jedno Naklade Slap, a u radu će sudjelovati i studenti, koji na njemu mogu prezentirati svoje diplomske i završne radove. Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 24. svibnja u 10 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.