Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

BLUE BOOST Pet vaučera za pet inovacijskih projekata u Zadarskoj županiji

21.05.2019. 15:03
BLUE BOOST Pet vaučera za  pet inovacijskih  projekata u  Zadarskoj  županiji


Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar  organizirala je prvi regionalni infodan u povodu otvaranja Natječaja za  dodjelu inovacijskih vaučera u plavom sektoru projekta BLUE BOOST.  Riječ je o projektu sufinanciranom sredstvima programa Europske unije  INTERREG Adrion. Međunarodni je to natječaj ukupnog proračuna od  350 tisuća eura, podijeljenom među sedam partnera projekta BLUE  BOOST, a vodeći partner Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar financirat će pet inovacijskih projekata u Zadarskoj županiji,  u maksimalnoj vrijednosti od deset tisuća eura po projektu.
Vesna Vertovšek, članica lokalnog Inovacijskog projekta, istaknula je  kako je njena uloga savjetodavna, te je potom iznijela osnovne informacije o projektu.
– HGK ima na raspolaganju pet vaučera za pet inovacijskih projekata u  Zadarskoj županiji koje može i ne mora dodijeliti. Maksimalna vrijednost vaučera je 10.000 eura, a PDV je uključen ako je izabran domaći provider. Dakle, bit će dodijeljeni vaučeri plavim poduzetnicima.
Na natječaj se mogu prijaviti mikro, mala i srednja te start-up poduzeća sa sjedištem u Zadarskoj županiji i s neovisnim pravnim statusom,  a koja posluju u barem jednom od ovih djelatnosti plavoga gospodarstva: ribarsrvo, akvakultura te obalni i pomorski turizam, kazala je Vertovšek dodajući kako je poziv otvoren od 10. svibnja do 30. lipnja. Također je istaknula kako prijavitelji i pružatelji znanja moraju usuglasiti  program rada prije prijave na natječaj.
Poduzetnik može podnijeti samo jednu prijavu, ukoliko podnese više  sve će biti odbijene.