Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Credo-ing iz Zadra rekonstruirat će Područnu školu Ploče

21.05.2019. 13:53
Credo-ing iz  Zadra  rekonstruirat će   Područnu školu  Ploče


Grad Zadar je danas objavio kako je gradonačelnik   Branko  Dukić donio  Odluku o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude na javnom natječaju za projekt rekonstrukcije osnovne škole Krune Krstića,  Područna škola Ploče.  Ekonomski najpovoljnijom je ocijenjena ona ponuditelja G.O. Credo-ing, u vlasništvu lve Festinija iz Zadra, u iznosu od  4.152.324,43 kuna.
U obrazloženju odluke je navedeno kako je G.O. Credo-ing dostavio  ponudu koja u potpunosti zadovoljava uvjete iz dokumentacije o nabavi  i koja je prema kriteriju za odabir ocijenjena kao ekonomski najpovoljnija ponuda s najvećim brojem bodova 100 i cijenom ponude.
– lako je cijena najpovoljnije ponude veća od procijenjene vrijednosti  nabave, naručitelj nije obvezan poništiti postupak javne nabave jer će  imati osigurana sredstva za izvršenje ugovora, navode u Gradu Zadru,  koji je zbog toga prošloga tjedna bio prisiljen sazvati sjednicu Gradskog  vijeća na kojoj je izglasan rebalans proračuna, na način da je za potrebe  financiranja ovoga projekta došlo do preusmjeravanja 1,3 milijuna kuna  rashoda proračuna. Sredstva iz točke 1. ove Odluke, teretit će Proračun  Grada Zadra za 2019. godinu, razdjel 060, kapitalni projekt K1035-19, odjeljak 4212 (poslovni objekt).
Po izvršnosti ove Odluke u roku od 30 dana sklopit će se ugovor o javnoj nabavi radova s  Credo-ingom po uvjetima iz prihvaćene ponude.  Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba u roku od deset  dana od dana  njezinog primitka i to Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.
 Inače, po  uvođenju izvođača u posao rok završetka radova je 250 kalendarskih dana, što znači i potrebu organiziranja nastave u objektu  župnog dvora sv. Petra na Ploči. Školski odbor je, uz suglasnost roditelja,  predložio da se nastava odvija u dvije smjene u župnom dvoru sv. Petra  na Ploči.
Cilj rekonstrukcije je da područna škola Ploča cjelokupnu nastavu  održava u jednoj smjeni. Zbog toga će postojeća zgrada promijeniti svoje  vanjske gabarite na način da će se u prizemlju dograditi četiri učionice,  dok su ih trenutačno samo dvije. Postojeći dio zgrade će se energetski  obnoviti, a na isti način će se, dakako, izgraditi i novi dio. Škola će dobiti i  novi glavni ulaz s novim stubištem, sanitarnim prostorima i spremištem,  te polivalentnu dvoranu za tjelesni odgoj i kulturna događanja, koju će  moći koristiti i mjesni odbor za različite potrebe. Učionice su projektirane za maksimalni kapacitet od 100 učenika. Uz četiri učionice, bit će  uređen još jedan prostor koji će se, bude li potrebno, moći namijeniti za  održavanje nastave. Učionice će biti prilagođene osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.