Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

FESTIVAL JAGODA Sukošan mirisao na “kraljicu proljeća”

21.05.2019. 14:58
FESTIVAL JAGODA Sukošan mirisao  na  “kraljicu  proljeća”


Usprkos prijetećim olovnim oblacima i povremenoj rosulji u Sukošanu je protekao još jedan iznimno aktivan, veseo ali i slatki vikend i to u znaku jagoda u čijim su čarima posjetitelji mogli uživati degustirajući ih u različitim kombinacijama. U organizaciji Udruge Jagodni  prsten iz Zagreba na trgu Gornja vrata i u Domu mladeži održan je spektakularni, drugi po redu Festival jagoda.


Pjenušac od jagoda
– Odrasli posjetitelji mogli su u opuštenoj atmosferi osjetiti savršenu  kombinaciju kušajući mirisne jagode uz najbolje pjenušce od jagoda,  kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić iz TZO Sukošan koja je zajedno s  Općinom i pokrovitelji ove slatke gastro manifestacije. Tehničku potporu  pružilo je komunalno društvo Zlatna luka d.o.o. Sukošan te neizostavne  žene iz ovdašnjeg KUD-a Zlatna luka.
Ukrašen živahnim voćnim proljetnim ruhom Sukošan je mirisao na  jagode.
– Zahvaljujući proizvođačima jagoda iz Zagrebačke županije, Turistička zajednica je odlučila i drugu godinu za redom "Sukošansko lito Sukošan 2019." otvoriti uz iznimno ukusno voće, torte i kremaste kolače od  jagoda, osvježavajući napitak, čokoladnu fontanu, zabavu, ples, pjesmu i  pjenušac od jagoda, naglasila je Veleslavić Nadinić.
A pored bogatog i raznovrsnog programa svi ljubitelji jagoda i sladokusci posebno su uživali u proizvodima od jagode i drugim slatkim iznenađenjima, koja su ih, bar na kratko, udaljila od svakodnevnice i  uljepšala proteklu subotu i nedjelju.


Jagodica bobica
– Atraktivni program na trgu Gornja vrata otvorila su djeca iz Dječjeg  vrtića Zlatna lučica Sukošan i područnog vrtića Debeljak te predškolska  djeca iz Gorice. Točno 95 sudionika rekreativne biciklijade "Jagodica bobica" u organizaciji Bože Bićića igraonice "Tigrić", rastjerali su kišne  oblake i razveselili sve posjetitelje i sve Sukošanke i Sukošance, ponosno  će Mirjana.
Zbog nepovoljnih meteoroloških prognoza održavanje programa se  potom preselilo u Dom mladeži gdje su uz slatki stol i popularne cijene  jagoda nastupale Zadarske mažoretkinje, vrsna sukošanska mažoretkinja Veronika Dijan sa solo točkom s kojom ide na Europsko prvenstvo,  Plesna udruga Okret koreografkinje Tajane Cvjetković, ženska klapa  Uzorita umjetničke voditeljice Maje Maksan, a poput šlaga na torti bio je  TVT pjevački zbor Osnovne škole Testvervarosok Terei iz Pečuha u  Mađarskoj.




Kulturna poslastica iz Pečuha
– Zbor TVT-a koji je sastavljen od djece od 10 do 14 godina osvojio je  brojne međunarodne i domaće nagrade, uključujući Nagradu izvrsnosti  Festivala osnovnih škola, zlatnu kvalifikaciju i počasni naziv Zbor godine  te nagradu za umjetnost grada Pečuha kao rezultat njihovog visoko kvalitetnog rada, rekao je Marko Gyorvary iz Szentlorinca, sukošanskog grada prijatelja.
Na pozornici Doma mladeži Marko Gyorvary i Mirjana Veleslavić Nadinić razmijenili su prigodne darove. Oduševljena publika je nakon svake izvedene pjesme zbor nagradila dugotrajnim pljeskom.
– Nedjeljni program festivala započeo je uz bogatu paletu jagoda, Zazu  show koreografkinje Tane Misdaris Ramić i lutkarski mjuzikl za djecu  "Složna obitelj" splitske "Produkcije Z" u kojem je predstavljena obitelj,  kao osnovna i najvažnija cjelina njihovog odrastanja, sazrijevanja i života, obitelj kao ishodište ljubavi, brige, dobrote i zajedništva, zaključila je  Mirjana.