Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Karoglan: Posljednjih mjesec i pol dana igramo vrlo kvalitetno

21.05.2019. 07:51
Karoglan:  Posljednjih  mjesec i pol  dana igramo  vrlo  kvalitetno


Bila je to prava rapsodija u plavom. Momčad Zadra doslovno je na Stanovima "pregazila" suparnike iz Solina i na kraju uvjerljivo slavila rezultatom 5:1. Slobodno možemo kazati da su izabranici Mislava Karoglana odigrali najbolju utakmicu ovoga proljeća na svom travnjaku, a možda i najbolju partiju u ovoj sezoni. Nažalost zbog kiše tek je manji broj onih najvjernijih navijača mogao vidjeti poteze kojih se ne bi zasramili ni travnjaci u Ligama petice. Zgoditak Pranića s 20 metara iskosa nakon pete Repića ili Llanosov top u rašlje kojem je prethodilo Muićevo oduzimanje lopte, sprint i asistencija, samo su dio Zadrovog arsenala koji je upotrijebio protiv Solina koji se nije niti snašao, a već je u 9. minuti gubio 2:0. Utakmica je praktički već u tim trenucima bila riješena. Ali, Zadrani ni tada nisu stali, doslovno su "mljeli" na terenu i to je u konačnici rezultiralo s pet pogodaka u mreži Solinjana. I tek jednim u Zadrovoj mreži.


Nadahnutih "na bacanje"
Lošeg mjesta u momčadi Zadra u subotu poslijepodne jednostavno nije bilo. A nadahnutih je bilo "na bacanje". Antonio Repić je s dva pogotka potvrdio da je ove sezone on najbolji strijelac Zadra. Za sada je na njegovom kontu 12 golova, a listu ne treba zaključiti s obzirom da je još ostalo gostovanje u Čakovcu. Jednom je Repić pogodio na (ne)namjernu asistenciju Begića i to glavom, a drugi put ga je uposlio mladi Katuša. Ako tome dodamo još onu asistenciju Praniću, što dodati osim fantastično. A četvrti pogodak djelo je iskusnog Jure Jerbića i to glavom nakon što ga je "u trepavicu" pogodio Jurić iz slobodnog udarca. Dečki svaka čast. I vama i treneru Mislavu Karoglanu, kao i cijelom njegovom stručnom stožeru. I na ovoj izvedbi i na cijelom proljeću.
– Čestitam svojim dečkima na odličnoj igri i uvjerljivoj pobjedi – kazivao je nakon dvoboja sa Solinom Zadrov strateg Mislav Karoglan.
– Ovakvu "pljusku" kakvu je danas doživio Solin, mi smo doživjeli u Šibeniku. Na neki način ovo je bila nerealna utakmica, protiv Solina nam je sve ulazilo i utakmicu smo otvorili na najbolji mogući način eurogolovima Pranića i Repića. Nekada cijeli dan napadaš, a ne možeš pogoditi kako se kaže "s mula u more". Igrali smo kvalitetno i kombinatorno u polju, pogotovo u prvom poluvremenu gdje smo bili potpuno dominantni. Mislim da nisam previše subjektivan kada kažem da vrlo kvalitetno igramo posljednjih mjesec i pol dana. Pogotovo ako pogledamo utakmice s Varaždinom, Osijekom II, Dinamom II u gostima i sada protiv Solina. Šteta što smo u top formu došli u samoj završnici sezone, malo kasno.
Protiv Solina je u punom obimu došla do izražaja činjenica da je Zadar u ovu utakmicu ušao potpuno rasterećeno.


Neosvojiva tvrđava
– Unatoč činjenici da smo u prošlome kolu riješili sve dvojbe oko ostanka u Ligi, kazao sam da nešto želimo ostaviti u naslijeđe, a to je saznanje da Stanovi ponovno postanu neosvojiva tvrđava, vruć teren za sve suparnike. Zato sam želio da se pobjedom, petom u nizu na svom travnjaku, oprostimo sa ovom sezonom i našim navijačima. Taktički sam momčad postavio u formaciju 3-2-4-1 vjerujući da će Solin zaigrati u formaciji 3-5-2. Međutim njima je nedostajao Bauk i odustali su od te formacije. Bez obzira na to ja sam svoju momčad ostavio u toj formaciji jer su izgledali dobro i nije trebalo ništa mijenjati. Bili smo kombinatorni lopta je brzo išla i stvarno smo izgledali dobro. S druge strane Solin nije bio pravi. Jednostavan je razlog, mi rasterećeni, oni u grču zbog imperativa i to je u konačnici donijelo ovakav ishod, vrlo povoljan za nas.
Ostaje još gostovanje u Čakovcu kod Međimurja kojim će biti spušten zastor na sezonu 2018./19.
– Ostaje nam još to gostovanje kod Međimurja. Rekli smo pred ovu utakmicu i ponovit ću to opet, maksimalno ozbiljno i motivirano idemo i u Čakovec i siguran sam da će moji igrači dati sve od sebe da i u toj utakmici ostvarimo pozitivan rezultat. Bez obzira što neće biti kartoniranih Pranića i Muića, siguran sam da ćemo na najbolji mogući način i dobrim rezultatom završiti ovu sezonu – kazao je odlično raspoloženi Karoglan.




Pet domaćih pobjeda zaredom
Zadar je ovoga proljeća vrlo uspješan na svom travnjaku u Stanovima. Ostvarili su pet pobjeda, a tek jednom su doživjeli poraz i to na otvaranju ove polusezone od Hrvatskog dragovoljca. I u tom dvoboju su bili dominantni, ali lopta nikako nije htjela u gostujuću mrežu. S druge strane bivši igrač Zadra Josip Majić zabio je u završnici pogodak vrijedan troboda. Nakon tog poraza Zadar na Stanovima poznaje samo pojam pobjede. Redom su padale momčadi Sesveta (2:0, Lučkog (2:1), Varaždina (3:0), Osijeka II (2:1) i sada Solina (5:1). To bi značilo da je Zadra na svom travnjaku ovoga proljeća osvojio 15 bodova od mogućih 18. I gol razlika je dojmljiva, postigli su 14:4. Da barem to mogu reći za gostujuće nastupe s obzirom da još uvijek ove sezone nisu osjetili radost gostujuće pobjede. Tko zna, možda su to ostavili za sam kraj i susret s Međimurjem u Čakovcu.