Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prepoznajete li osobe s fotografija?

21.05.2019. 10:37
Prepoznajete li osobe s fotografija?


Zadarska policija objavila je fotografije skinute sa snimke nadzorne kamere u Marini Zadar na kojima je pet mlađih mladića pozivajući građane da pomognu u njihovoj identifikaciji jer sumnjaju kako su upravo oni odgovorni za požar koji je na katu zgrade bivšeg casina buknuo između 11 i 12 sati 9. prosinca prošle godine.
– Potkraj prošle godine u Ulici Ivana Meštrovića u Zadru nepoznati počinitelji su izazvali požar na prvom katu zgrade u vlasništvu Republike Hrvatske (bivši Casino u marini), koji se proširio i ubrzo zahvatio cijelu zgradu. U svezu s navedenim požarom dovode se mlađe osobe, koje su snimljene kamerom video nadzora, stoga pozivamo sve građane, ukoliko prepoznaju osobe sa slika, da to dojave u Prvu policijsku postaju Zadar na brojeve telefona 023/345-141 i 345-142 ili na broj 192, a informacije također mogu proslijediti i putem elektroničke pošte na e-mail [email protected].
Buktinja u centru grada uznemirila je brojne Zadrane nakon čega se postavilo i pitanje zašto je taj prostor zapušten i kao takav ujedno i ruglo grada. Odmah su se oglasili odgovorni iz Tankerkomerca, tvrtke koja je godinama bila koncesionar Marine, podsjetivši kako se upravo zbog ukinute koncesije godinama već vode sudski sporovi. Zgrada koja je bila zahvaćena požarom također je predmet sudskog spora, a vlasništvo formalno pripada Republici Hrvatskoj. Ipak, iz Tankerkomerca napravili su ono što su mogli i promptno očistili nagomilani otpad u toj zgradi, a potom su je i prebojali te zatvorili otvore kako nepoželjni ne bi ulazili u taj prostor te kako se slučaj paljevine ili što slično ne bi ponovilo.
Policija je nakon očevida podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.