SLUČAJ PAG Produljen istražni zatvor ocu koji je bacio djecu s balkona

Slika korisnika mkvanja
Sudac istrage odlučio
Autor: 
Istražni zatvor produljen je zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog osobito teških okolnosti samog djela, a radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, rekao Hrvoje Visković, sudac istrage
Zvonko KUCELIN
Otac monstrum liječi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu

Ocu (54) koji je četvero djece bacio s balkona obiteljske kuće  u Pagu, produljen je u ponedjeljak istražni zatvor za još dva mjeseca.

"Istražni zatvor produljen je zbog opasnosti od ponavljanja djela i  zbog osobito teških okolnosti samog djela, a radi se o kaznenom djelu za  koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora", rekao je novinarima ispred zgrade Županijskog suda sudac istrage Hrvoje Visković, nakon  ročišta koje je održano videolinkom, budući da je okrivljenik u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Na tu odluku moguća je žalba u roku od tri dana nakon što je 54-godišnjak i njegov odvjetnik prime.

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u petak je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubojstva protiv 54-godišnjeg muškarca, oca  koji je 28. veljače četvero djece bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu,  s visine oko šest metara. Zadarski sud nakon zaprimanja optužnice treba  sazvati sjednicu Optužnog vijeća koje optužnicu može potvrditi, odbaciti ili je vratiti tužiteljstvu na doradu.

Glasnogovornik zadarskoga Županijskoga državnog odvjetništva  Duško Berović rekao je da je za završetak istrage ključno bilo vještačenje  koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neubrojiv, pa se optužnica ne  poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. To znači da će  mu se suditi u tzv. redovitom postupku, iako će rasprave biti tajne "jer je  riječ o zaštiti interesa djece".

Četvero djece, koja su nakon tragičnog događaja bila u zadarskoj  Općoj bolnici i KBC-u Zagreb, otpuštena su na kućnu njegu i u pratnji  majke i socijalnog radnika smještena su u SOS dječje selo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika gonzalezandresloan
Pozdrav, Jeste li poslovni čovjek ili žena? Ako u nekom financijskom neredu ili trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za plaćanje duga? Ako imate nisku kreditnu ocjenu, a banke / druge lokalne financijske institucije imaju poteškoća s dobivanjem kredita? Osobni zajam, širenje poslovanja, poduzetništvo i obuka, konsolidacija duga, krediti s teškim novcem. Pa, trebate zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga. Nudimo kredite s niskom kamatnom stopom od 2%, kontaktirajte nas s stalnim pratiocem kredita putem e-pošte: gonzalezandresloan@gmail.com