Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SLUČAJ PAG Produljen istražni zatvor ocu koji je bacio djecu s balkona

21.05.2019. 09:07
SLUČAJ PAG Produljen  istražni zatvor  ocu koji je  bacio djecu s  balkona


Ocu (54) koji je četvero djece bacio s balkona obiteljske kuće  u Pagu, produljen je u ponedjeljak istražni zatvor za još dva mjeseca.
"Istražni zatvor produljen je zbog opasnosti od ponavljanja djela i  zbog osobito teških okolnosti samog djela, a radi se o kaznenom djelu za  koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora", rekao je novinarima ispred zgrade Županijskog suda sudac istrage Hrvoje Visković, nakon  ročišta koje je održano videolinkom, budući da je okrivljenik u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.
Na tu odluku moguća je žalba u roku od tri dana nakon što je 54-godišnjak i njegov odvjetnik prime.
Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u petak je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubojstva protiv 54-godišnjeg muškarca, oca  koji je 28. veljače četvero djece bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu,  s visine oko šest metara. Zadarski sud nakon zaprimanja optužnice treba  sazvati sjednicu Optužnog vijeća koje optužnicu može potvrditi, odbaciti ili je vratiti tužiteljstvu na doradu.
Glasnogovornik zadarskoga Županijskoga državnog odvjetništva  Duško Berović rekao je da je za završetak istrage ključno bilo vještačenje  koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neubrojiv, pa se optužnica ne  poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. To znači da će  mu se suditi u tzv. redovitom postupku, iako će rasprave biti tajne "jer je  riječ o zaštiti interesa djece".
Četvero djece, koja su nakon tragičnog događaja bila u zadarskoj  Općoj bolnici i KBC-u Zagreb, otpuštena su na kućnu njegu i u pratnji  majke i socijalnog radnika smještena su u SOS dječje selo.