Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

VELIKI USPJEH Šest prvih, jedno drugo i jedno treće mjesto za plesnu udrugu Bellus

21.05.2019. 08:30
VELIKI USPJEH Šest prvih, jedno  drugo i jedno  treće mjesto za  plesnu udrugu  Bellus


Šest prvih, jedno drugo i jedno treće mjesto proteklog vikenda osvojila su djeca iz plesne udruge Bellus protekog vikenda na  međunarodnom plesnom natjecanju Rolly Dance Open 2019. u Mariboru.
– Na natjecanju su sudjelovala djeca u dobi od šest do 15 godina.  Natjecali su se u Latin Show – formaciji latinoameričkih plesova za djevojčice, Fitness Dancu te u Open kategoriji. Hrvatsku smo predstavili  sa 10 koreografija od kojih je pet sola iz Fitness Dancea, jedan solo iz  Latin Showa, dvije grupe iz Fitness Danca, a jedna iz Opena te po jedan  trio iz Fitness Danca i iz Latin Showa, kaže nam predsjednica udruge i  trenerica Ines Dragović ne krijući zadovoljstvo uspjesima malih plesačica od kojih je nekima ovo bio prvi put da su stupile na podij.


Udruga kao obitelj
– Jako smo zadovoljni s rezultatima naših cura, a posebice što su neke od njih "probile led" sa solo koreografijama i odlično odradile ovo  natjecanje. Zahvaljujem svim roditeljima koji podržavaju svoju djecu  na ovakavim događanjima, što su im potpora kako psihička, tako i financijska te što su dio ove naše obitelji jer mi našu udrugu koja svakim  danom brojčano raste doživljavamo kao obitelj, kaže Dragović dodajući  kako predaha za plesačice nema već da im odmah po povratku u Zadar  slijede pripreme za zadnje plesno natjecanje ove godine koje će se  održati na Krku u Malinskoj 9. lipnja. Dragović optimistično već najavljuje da i na tom natjecanju očekuje uspjehe, a što se plesne sezone  tiče, napominje kako će je završiti plesnom produkcijom 16. lipnja u  dvorani OŠ Bibinje. Svi oni koji se žele učlaniti u Bellus te baviti se plesom u novoj sezoni koja kreće u rujnu već u lipnju se mogu javiti za  upis, odnosno doći na redoviti trening ili dogovoriti termin za probni  trening. 
– Potražiti nas možete na Facebook stranici Plesna udruga Bellus i instagram profilu pu_bellus_zadar, poručila je predsjednica plesne udruge koja odnedavno ima i neke nove programe kao što su zumba kids Jr.  (3-6 godina), zumba kids (7-11 godina), zumba teen (12-18 godina) te  program latinoameričkih i standardnih plesova za djecu stariju od pet  godina, a uskoro će u ponudi biti i yoga za djecu. Što se novih programa za odrasle tiče to su zumba fitness, pilates, yoga, total body workout, plesna poduka za mladence/kumove/roditelje te početni i napredni plesni tečajevi za mlade i starije osobe.


Festival u Bibinjama
Plesna udruga Bellus ovog je proljeća bila organizator i domaćin Internacional Dance Festival Zadar 2019. održanog u dvorani OŠ Bibinje.  Bilo je to najveće međunarodno plesno natjecanje u Zadarskoj županiji  na kojem je sudjelovalo 700 natjecatelja i 17 plesnih skupina iz zemlje i  inozemstva. Prvotno ih se očekivalo dvostruko više, no dio grupa je odbijen jer natjecanje nije bilo moguće organizirati tijekom planirana  dva, već samo jednog dana.
Osim u Zadru, Bellus poduke održava i u Bibinjama, Poličniku, Pridragi te Biogradu na Moru, a relzultati koje postižu na natjecanjima tim  su veći jer udruga postoji tek godinu i pol.




Nagrađeni
Evo kako su prošli plesači Bellusa u Mariboru. Prvo mjesto sa solo  nastupom osvojile su Ema Juričević (fitness dance) i Leona Marasović  Anić (latin show). Drugo mjesto u kategoriji fitness dance osvojila je  Tea Hergešić, a treće su dijelile Karla Miletić, Paola Bajlo i Flora Lisica.
Zlatom se okitio i Trio kids fitness dance koji su sačinjavale Paola Bajlo, Tea Babić i Mia Brkić, ali i grupa Kids – Tea Hergesic, Laura Paleka,  Karla Miletić, Nikol Matić, Leona Marasović Anić. Ništa manje nisu bili  uspješani ni Trio juniori latin show s Emmom Bakić, Karlom Paleka i  Iris Peričić te grupa Juniori open – Iris Peričić, Karla Paleka, Stella  Mužanović, Nika Klarin, Rita Maria Perovic, Magdalena Cindrić i Emma  Bakić. A zlato su kući donijele i cure iz grupe Juniori fitness dance i to  Cvita Žepina, Tonka Buterin, Hana Čulin, Mihaela Rončević, Antonela  Marinović i Lea Jurko.