Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadarski HDZ složio listu za izbore; U Zagreb šalju Božidara Kalmetu, ali i mlade nade

22.05.2020. 08:00


Županijski HDZ večeras je održao sjednicu Predsjedništva na kojemu se dogovorila lista prijedloga za Sabor za IX. Izbornu jedinicu. Večerašnji odabir kandidata mora se do petka poslati Središnjici u Zagreb.
Na listi se, kako doznajemo, uz Grozdanu Perić i Martina Baričevića, dosadašnje saborske zastupnike,  nalaze Maja Pletikosa i Josip Bilaver, državni tajnici , ali i najsnažnije ime iz Zadarske županije, Božidar Kalmeta, predsjednik županijskog HDZ-a.
Uz spomenute Perić i Pletikosu HDZ je posebno računa vodio i o broju žena na svojoj listi te su kao moguće saborske zastupnice predložene i Nevenka Marinović, predsjednica Županijske skupštine,  Nataša Turbić, načelnica Gračaca, Josipa Mrkić, zamjenica načelnika Općine Sv. Filip i Jakov, Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra te Nikolina Baradić, predsjednica mladeži HDZ-a.
Osim navedenih na listi su se našli Bruno Milin, gradski vijećnik, Dario Nakić, bivši ministar zdravstva te Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora.
Bit će jako zanimljivo pratiti koga će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u konačnici ostaviti na toj listi. Odluka o tome past će na sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a na koju odlaze svi čelnici županijskih odbora u HDZ-ovo sjedište u Zagrebu. Županijskom članstvu ostaje samo nada da im nositelj liste ovoga puta neće biti iz druge županije kao na proteklim izborima, odnosno da će Središnjica znati cijeniti broj glasova koju im donosi “HDZ-ova utvrda”.
 


Kandidati:
 
Nikolina Baradić
Josip Bilaver
Martin Baričević
Snježana Jurinić
Božidar Kalmeta
Nevenka Marinović
Bruno Milin
Josipa Mrkić
Dario Nakić
Grozdana Perić
Maja Pletikosa
Rade Šimičević
Nataša Turbić