Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Chiara Jerolimov prvakinja Hrvatske

21.05.2021. 07:18


U teniskomu kompleksu u Športskom centru Višnjik u organizaciji Teniskog kluba Zadar 08 završeno je Prvenstvo Hrvatske za igračice i za igrače do 16 godina. Državna prvakinja u pojedinačnoj konkurenciji postala je 14-godišnja Chiara Jerolimov iz TK Zadar 08, rodom Priješka s Ugljana, koja je u finalu nadmašila Emu Midžić iz Vinkovaca sa 6:4, 6:4 i tako sjajan turnir završila bez izgubljenog seta. U drugomu setu Midžić je imala 3:0 i 4:2, ali je Jerolimov, izvrsno pripremljena, vođena i mentalno jaka, preokrenula igru u svoju korist i na kraju zasluženo trijumfirala. Prethodno je Chiara u polufinalu šokirala prvopostavljenu Noru Knežević (Top Spin) sa 6:2, 6:4, a ovo joj je već druga pojedinačna medalja s nacionalnog prvenstva ove godine nakon što je prije dva tjedna bila treća na PH do 18 godina. Finale je Jerolimov na Višnjiku igrala i u konkurenciji parova u kojem je s Nerom Tešankić (Olimpija Osijek 1984) sa 7:5, 6:1 izgubila od Dore Mišković i Leticije Tarocco (Vulpes, Ragusa).
Tako prvi put u povijesti teniske igre Zadar, konkretno TK Zadar 08, ima državnu prvakinju u konkurenciji do 16 godina. Chiara Jerolimov već je niz godina članica TK-a Zadar, ustrajna je, vrijedna i predana teniskoj igri, a zanimljivo je da dolazi iz klasične sportske i nogometaške obitelji – djed Ivo (stariji, ima i mlađi Ivo Jerolimov) bio je davno prvotimac Hajduka i Splita, stric Toni igrao je uspješno nogomet kao i otac joj Dado, dok joj je brat Giovanni nogometni vratar, trenutačno u Osijeku a drugi djed bio je nadasve cijenjen i priznat sportski pedagog i izvrstan sportaš, Lučano Karlović poznatiji i kao Zec, javlja visnjik.hr.


Pobjeda Jurine
Patrik Jurina (HTK Zagreb) je u finalnom dvoboju u muškoj konkurenciji svladao Duju Markovinu (Pomak) sa 6:3, 7:5 te tako završio turnir bez izgubljenog seta, baš kao i Jerolimov kod djevojaka. Jurina (4.) je u polufinalu bio bolji od Frana Rakonića (2. Top Spin)) 7:6 (2), 6:3, dok je Markovina (3.) zaustavio Matiju Bulovića (7, Vulpes) sa 6:4, 6:2. Pobjednici u konkurenciji muških parova su Fran Rakonić i Antonio Voljavec (Top Spin, Ponikve) koji su do naslova stigli bez izgubljenog seta, a u finalnom su dvoboju bili bolji od Matije Bulovića i Luke Plosnića (Vulpes, Pomak) sa 6:3, 6:1.