Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ecija Ojdanić i Vla Vla Vlajland cabaret

21.05.2021. 08:47


Hit predstava zagrebačkog kazališta Moruzgva Vla Vla Vlajland cabaret ponovo stiže u HNK Zadar. Ecija Ojdanić u ulozi Vlajne na daskama našeg kazališta zaigrat će u srijedu, 26. svibnja u 20 sati. Uz četiri rasprodane izvedbe u siječnju 2021. u HNK Zadar tražila se ulaznica više. Stoga na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu. Od danas, 21. svibnja na blagajni HNK Zadar može se kupiti ulaznice od 11 do 13 sati.
Uz Ivana Lea Lemu kao pisca i redatelja, autorski tim predstave čine koreograf Leo Mujić, skladatelj Zvonimir Dusper Dus, scenograf Kristijan Popović, kostimografkinja Martina Ptičar te Bruno Urlić kao violinist.
Radi se o svojevrsnom nastavku hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva CABARET PREKO VEZE. U prethodnom cabaretu veliku simpatiju publike privukao je lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju te u toj borbi doživjela razne spoznaje, atipične za vlastitu stereotipsku poziciju.
U višestruko nagrađenoj predstavi VLA VLA VLAJLAND CABARET, narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva, sudbina odvodi, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Kroz niz njezinih pustolovina pratimo kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama.
Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna. (Ivan Leo Lemo)
Ovaj je cabaret i svojevrsni hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.
Trailer se može pogledati na adresi: https://www.youtube.com/watch?v=uINLdBm-VSE