ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Obradović prijeti Hrvatima: »Vratit ćemo orkan za Oluju«

21.05.2021. 11:24


Ogorčeni čitatelj javio se našoj redakciji prilažući sporne objave na društvenim mrežama Rajka Obradovića, kandidata SDSS-a i DSS-a za načelnika Gračaca koji je ušao u drugi krug lokalnih izbora. Naime, riječ je o objavama koje se mogu okarakterizirati kao govor mržnje, a priložene su uz tekst u originalnom obliku.


Tijesna prednost
Tako se na jednoj od objava na Obradovićevom Facebook profilu navodi: »Ne rodila ni njivo, ni sljivo i sve im se osusilo zivo sto ste sadili nista ne rodilo. Hej, dusmani prokleto vam bilo 4.8.95!!!«
– Vraticemo orkan za Oluju, jedan je od Obradovićevih komentara.
Rajko Obradović je, podsjetimo, na nedjeljnim izborima dobio 625 glasova, odnosno 36,06 posto, dok je Robert Juko, kandidat HDZ-a za gračačkog načelnika ostvario rezultat od 645 glasova, tj. 37,2 posto.
Kako nam kaže Juko, svog protukandidata Rajka Obradovića ne poznaje osobno i ne želi se niti upuštati u takve načine komunikacije.
– Moja težnja i težnja moje stranke je učiti, posebno mladost koja je naš najveći pokretač zajednice, da rastu skupa i uvažavaju jedni druge. Svi težimo istim ciljevima u budućnosti, sigurno nam ne trebaju ni sada ni u budućnosti nikakve situacije koje huškaju ljude na sukob i mržnju, kaže Juko i dodaje da je prije dva mjeseca imao gostovanje u kojem su ga pitali na što je ponosan.


Što kaže kandidat HDZ-a?
– Rekao sam da sam ponosan na suživot bez nacionalnih netrpeljivosti. I zaista, ovdje nema incidenata, suživot je dobar, iz dana u dan sve bolji i bolji, naglašava Juko, dodajući kako ovakve situacije nikome ne idu u prilog i da se u Gračacu, kao i u okolnim mjestima, mirno živi.
Kako govori Juko, kandidat mora znati da ovo nije Republika Srpska Krajina.
– Suludo mi je ovakve stvari uopće komentirati. Ako se bilo tko, ne govorim o pojedincu, želi kandidirati, mora znati gdje se kandidira, zaključuje Juko i usmjerava svoj interes na rad i programe.
O skandaloznim objavama željeli smo upitati i samog njihova autora, no Rajko Obradović nam do zaključenja novine nije uzvratio poziv niti odgovorio na poruku te smo ostali uskraćeni za objašnjenje što ga je nagnalo na ovakve istupe na društvenoj mreži.