Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U Zatonu se gosti mogu testirati na koronu

21.05.2021. 10:54


Zaton Holiday Resort otvoren je prošlog vikenda i, kako kaže Frane Skoblar, voditelj marketinga u Turisthotelu, u tom periodu se u resortu odmaralo oko 200 gostiju, a novost je da je na licu mjesta od samog otvorenja za goste moguće testiranje na koronu.


Naučili se nositi s izazovima pandemije
– Bez obzira radi li se o klasičnom kampiranju na parcelama, smještaju u apartmanima, mobilnim kućama ili glamping šatorima, boravak u kampu prošle se godine pokazao kao jedan od nasigurnijih oblika provođenja godišnjeg odmora. Epidemiološke mjere koje smo još tada implementirali više nam ne predstavljaju novost, a naši djelatnici naučili su se uspješno nositi s izazovima koje nosi pandemija. Osim toga, kako bismo povećali razinu sigurnosti i našim gostima omogućili što bezbrižniji odmor, od samog otvorenja u sklopu resorta organiziramo BAT – brzo antigensko i PCR testiranje za sve naše goste kojima je to uvjet za neometan povratak u zemlju prebivališta. Osim navedenog, velik dio naših djelatnika upravo se sprema primiti prvu dozu cjepiva, govori Skoblar o aktualnostima u resortu.
– Uzevši u obzir sve okolnosti, uključujući i ne baš povoljne vremenske uvjete, broj od oko dvjesto gostiju daje nam razloga za optimizam. Posljednjih nekoliko tjedana bilježimo pozitivan trend i značajan porast potražnje na gotovo svim za nas relevantnim emitivnim tržištima, što nam ulijeva nadu da ćemo, nakon nešto sporijeg početka, imati uspješnu glavnu sezonu i posezonu, ističe Skoblar.
Tržišta koja su se pokazala najrezistentnijima prošle sezone, kako nastavlja Skoblar, slično obilježje pokazuju i ove godine.


Važnost njemačkog i poljskog tržišta
– Tu se prvenstveno misli na Njemačku i Poljsku, a onda i ostale zemlje iz bližeg okruženja poput Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije. Očekujemo i barem djelomični oporavak nizozemskog tržišta koje nam je u ‘predkoronoskim’ sezonama bilo drugo po važnosti, odmah iza njemačkog. Osim gostima iz bližeg okruženja, Zaton Holiday Resort sve zanimljiviji postaje i domaćim gostima što nas također iznimmno veseli, kazuje Skoblar, dodajući da je u resortu već sad u pogonu sve potrebno za jedan opušteni boravak.
– Kao što je to već uobičajeno, osim smještajnih kapaciteta (kamping parcela, apartmana, mobilnih kuća, glamping šatora), gostima smo ponudili širok raspon usluga: grijane slatkovodne bazene s atrakcijama, animacije, uključujući i kids club i FlipFlop activity park. Od trgovačke i gastronomske ponude, gostima su na raspolaganju pekara, supermarket, pizzeria, barovi, više a’ la carte restorana, uključujući i plažni restoran Mareta, koji je prošle godine temeljito promijenjen, zaključuje na kraju Skoblar.