Ivan Šimunić predsjednik Vijeća

Slika korisnika admin
bibinjeov
Velimir BRKIĆ
Drugo dopredsjedničko mjesto bilo je prepušteno HSP-u, koji, međutim, nije prihvatio ponuđene funkcije

Novi predsjednik Općinskog vijeća Općine Bibinje je Ivan Šimunić (HDZ), a dopredsjednik Marijan Kero, također iz HDZ-a. Jednoglasna je to odluka svih 15 bibinjskih vijećnika na konstituirajućoj sjednici održanoj jučer rano poslijepodne u općinskoj vijećnici.

Drugo dopredsjedničko mjesto bilo je prepušteno oporbenom HSP-u. Međutim, HSP se, kao i na sve dotad ponuđene funkcije i članstva u općinskim tijelima, jednostavno zahvalio. Haespeovci, kažu, žele biti konstruktivna i korektna oporba koja će podržati novu vlast u svemu što je pozitivno za Bibinje i njegove građane, ali i nadasve kritični prema onome što ocijene da nije u tom duhu s ciljem boljitka i napretka općine i njezinih žitelja.

Drugi dopredsjednik OV-a izabrat će se na prvoj slijedećoj sjednici.

U Bibinjama je upisano 3.436 glasača, a glasovalo je 2.065 ili 60,09 posto birača upisanih u biračke popise. HDZ je osvojio 1.141 glas ili 55.25 posto, što je bilo dovoljno za apsolutnu većinu u Općinskom vijeću, devet vijećničkih mandata - Nino Šimunić, Bruno Bugarija, Ivan Šimunić, Katarina Kandić, Tomislav Lisica, Jurica Iglić, Iva Režan, Venceslav Lonić i Krsto Sikirić. HSP je osvojio 756 glasova ili 36.61 posto i pet vijećnika, Petar Šimunić, Ana Šimunić, Ante Delija, Šime Bugarija i Ante Kandić. Za HSS je glasovalo 168 birača ili 8,14 posto, što im je omogućilo jednog vijećnika, Ivana Sorića. Zbog nespojivosti dužnosti načelnik Šimunić i donačelnik Bugarija svoje su mandate odlukom HDZ-a prepustili Tomislavu i Marijanu Keri.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno