Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Finalisti showa «Hrvatska traži zvijezdu» zapalili Arsenal

Autor: Krešimir Bukvić

20.06.2010. 22:00
Finalisti showa «Hrvatska traži zvijezdu» zapalili Arsenal

Foto: Filip BRALA



Finalisti ovogodišnje sezone RTL-ovog showa «Hrvatska traži zvijezdu» Duje Stanišić, Petar Brkljačić, Dino Antonić, Maja Malić, Jurica Gorša, Vilibald Kovač te pobjednica Kim Verson u nedjelju su u Arsenalu održali koncert, treći u nizu u sklopu svoje ljetne turneje. Društvo su im pravili prošlogodišnji finalisti Carla Belovari i Zoran Mišić te prošlogodišnji pobjednik showa Bojan Jambrošić.
Iako još uvijek na trenutke neuvježbani, što je bilo i za očekivati s obzirom na njihovu dob i glazbeni «staž», mladi su pjevači i pjevačice uspjeli dobro «zapaliti» Arsenal i dignuti atmosferu na zavidnu razinu. Dajući se do kraja, takoreći «lebdeći» na krilima netom stečene slave, finalisti i pobjednici showa bez bilo kakve su zadrške opravdali očekivanja te večeri prisutnih obožavatelja, zapravo uglavnom obožavateljica. Jer većinu su prisutne publike činile djevojčice, «naoružane» fotoaparatima ne bi li uhvatile gotovo svaki na bini provedeni trenutak svojih idola. «Pa bože mili tko njih ne voli», u najkraćim je crtama svoje oduševljenje ekipom mladih izvođača opisala jedna zadarska djevojčica. A da su toga itekako svjesni, RTL-ovi finalisti pokazivali su na najbolji mogući način – pjesmom i interakcijom s publikom na kojoj bi im mogli pozavidjeti i mnogo starije kolege. Koncert je otvorio Petar Brkljačić, izazvavši pravu euforiju među obožavateljicama koje su se gusto natiskale uz binu ne bi li iz što veće blizine vidjele svog idola. Slijedili su ga Dino Antonić, Maja Malić, Jurica Gorša i Carla Belovari, a onda se na stage popeo zadarski sudionik showa, polufinalist Duje Stanišić te zapjevao Sinatrin «My Way» dignuvši na noge i onog posljednjeg posjetitelja Arsenala. Nasmijan, vedar, opušten, pomalo zafrkantski nastrojen Duje je i te večeri demonstrirao zašto je dogurao do samog finala. Još da je tu i tamo malo češće odmicao mikrofon od usta, prigušujući svoj snažan glas, dojam bi bio i još bolji. No, to očito nije zamaralo njegove obožavateljice. Okupljena je mladost došla «razbacati» se, a tu su im mogućnost izvođači i pružili. Nije ih stoga puno smetala ni mikrofonija kada su se na binu u jednom trenutku zajedno popeli Vilibald, Zoran, Jurica, Dino i Duje, svirajući i pjevajući veliki Dylanov hit «Knockin’ on heaven’s door», kao ni ozvučenje koje je itekako moglo biti bolje. Finalisti showa su stoga uživo zvučali lošije nego li na televiziji, no to je svakako bilo u drugom planu. «Purple rain», «Singing that rock n roll», «Balkan», «Ćale moj», «Preko ruba vremena», «U našoj maloj sobi», «Oči su ti ocean», «Bitanga i princeza», «Sweet child o mine»… i mnoge druge pjesme u njihovoj su interpretaciji te večeri dostojno zaživjele što je bez bilo kakve zadrške snažan doprinos popularizaciji dobre glazbe, naspram nažalost sveprisutnom jačanju novokomponiranih narodnih melosa.
Ipak, bilo je za primjetiti da je posjetitelja bilo manje nego prošle godine kada su nastupali prošlogodišnji finalisti istog showa. Kriza je očito uzela svoj danak. Zapažen nastup imao je prošlogodišnji pobjednik showa Bojan Jambrošić koji je očito svoje mjesto na hrvatskoj estradi uspio izboriti. Hoće li ova euforija za ovogodišnjim finalistima potrajati, pogotovo za sitnom pojavom, no ne i glasom, ovogodišnjom pobjednicom Kim Verson ostaje nam vidjeti dogodine.