Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mršavi remi

Autor: Ante Prtenjača

20.06.2010. 22:00
Mršavi remi

Foto: Adam VIDAS



Na Bićini je Polača dočekala Mladost iz Prološca i krenula od prve minute žustro na pobjedu. No momčad Mladosti je znala odgovoriti na polačke napade. Prvo poluvrijeme nije oblilovalo šansama, ali valja izdvojiti 22. minutu kad A. Prtenjača iz slobodnjaka s 20 metara pogađa gredu. Igralo se ravnopravno s tek blagom inicijativom Polače. U 36. minuti loptu na sredini terena olako gubi zadnji vezni Polače Pavičić a prigrabio ju je Šerlija koji solo prodorom probija obranu Polače i iskosa šutira te pogađa za vodstvo gostiju. U drugom poluvremenu Polača kreće odlučnije i živost unose mladići Miletić i Bašić. U 59. A. Prtenjača odlično izvodi prekid, ubacuje pred vrata Kukulja gdje gužvu najbolje koristi iskusni lisac Banović koji zabija za izjednačenje. Do kraja utakmice Polača predvođena najboljim igračem Banovićem prijeti, što iz prekida, što iz pojedinačnih akcija. No Kukulj kao da je “zaključao” svoja vrata. Polača je do kraja susreta stisnula Mladost na njihovu polovicu ali pristisak nije urodio plodom. Domaćin je na kraju razočaran rezultatom koji ih praktički izbacuje iz borbe za drugu poziciju i ostavlja bez plasmana Treću HNL. Također, treba naglasiti da domaćin nije bio zadovoljan suđenjem prvoligaških sudaca i to ponajviše zbog spornog trenutka u 70. minuti kad se vratar gostiju Kukulj našao izvan svoga šesnaesterca i uhvatio jednu loptu u ruke makar nije sigurno da je lopta bila u šesnaestercu. Taj trenutak bi definitivno prelomio utakmicu da je bio dosuđen u korist domaćina.
 


POLAČA – MLADOST 1:1


POLAČA – Igralište Bićina. Gledatelja: 450. Glavni sudac: Goran Proleta (Opuzen). Pomoćnici: Petar Gabrilo (Split) i Goran Perica (Šibenik). Strijelci: 0:1 Šerlija (36), 1:1 Banović (59).
POLAČA: Baričić, Guzić (od 75. R. Prtenjača), Vulelija, Orlović, Perica, Karamarko (od 46. Bašić), Bobanović, Pavičić, Banović, A. Prtenjača, Š. Prtenjača (od 46. Miletić). Trener: Slobodan Prtenjača.
MLADOST: Kukulj, Strinić, Grabovac, Begić (od 69. Erceg), Marić, Šerlija, I. Bilić, Z. Bilić, Mijatović, Slišković, Tonković (od 90. Ujević). Trener: Alen Kljenak.