Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nova generacija košarkaških nada

Autor: Vanja Mirčeta

20.06.2010. 22:00
Nova generacija košarkaških nada

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Tristotinjak mladih sportaša, polaznika Sportske škole košarke Zadar kraj školske godine obilježilo je u jednoj od pomoćnih košarkaških dvorana u ŠC Višnjik. Na svečanom završnom treningu djeca su demonstrirala ponešto od usvojenih vještina tijekom protekle godine, nakon čega su im Tomislav Ružić i Pavle Marčinković, zadarski prvotimci, dodijelili diplome kojima su učenici ove škole stekli pravo prijelaza u sljedeći stupanj Škole košarke Zadar. Tijekom programa svoje vještine pod koševima pokazalo je 17 grupa djece, polaznika ove škole uz pratnju svojih trenera Martine Šango, Alena Zdrilića, Borisa Valčića te Umberta Piasevolija, voditelja Škole košarke Zadar ujedno i sastavljača programa rada ove škole koji je verificiran u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.
– Prošla je prva godina nakon spajanja dviju škola košarke, Škole košarke Zadar i Prvog koša, u jednu. Imali smo dosta polaznika, no broj djece se mijenjao tijekom godine, prvenstveno pritom mislim na najmlađu djecu koja se još traže u pojedinim sportovima, no završili smo školsku godinu s tristotinjak djece. No dogodine očekujemo da taj broj bude povećan na 400 jer za to sada postoje optimalni uvjeti rada zahvaljujući Gradu Zadru, s ove četiri izgrađene predivne pomoćne dvorane uz dvoranu “Krešimira Ćosića”. Rad s djecom nastavljamo u ljetnoj školi koja je namijenjena djeci koja ljeti ostaju u Zadru i koja su malo starija jer najmlađi ipak trebaju odmor, a s druge strane već radimo pripreme za početak sljedeće godine u rujnu, te su predupisi već u tijeku, kazao je Piasevoli.
Mladi košarkaši Škole košarke Zadar pod vodstvom Umberta Piasevolija i ove godine ostvarili su brojne i zapažene uspjehe na turnirima u zemlji, ali i inozemstvu dokazavši tako da škola ide u dobrom pravcu.