Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Novi pokušaj igre bez korektora

Autor: Šime Ćurko

20.06.2010. 22:00
Novi pokušaj igre bez korektora

Foto: Filip BRALA



Zadrani su u subotu odigrali najavljenu trening utakmicu u kojoj su obje postave igrale u formaciji 4-4-2. Zapravo, ispravnije bi bilo reći 4-2-2-2 budući da su u parovima igrala dva zadnja vezna iza dva središnja veznjaka. Znači li to da će Zadar i na sljedećim utakmicama igrati bez korektora?
– Naše jedino pravo rješenje za mjesto korektora je Skočibušić i s njim u momčadi možemo igrati 3-5-2. No, želimo pokušati i 4-4-2, bude li sve u redu na pripremama to bi mogla biti jedna od varijanti kad počne sezona – objasnio je Dalibor Zebić. Ipak, naša određena rezerva prema mogućoj transformaciji u raspored s četvoricom u liniji. Naime, Zadar je i prijašnjih sezona pokušavao s tom opcijom, pa nije išlo. Možda je i toj tradiciji došao kraj, iako…
Bijeli su na kraju pobijedili 2:0, premda su Plavi zapravo imali više prilika. To što prilike nisu pretvorili u golove “najzaslužniji” su Santini i Ćurjurić koji su u situacijama u kojima je iz prve trebalo pucati prema golu posegnuli za malonogometnim driblinzima. Dakako, golova iz tih akcija na kraju nije bilo.
– Zabij gol, kako god bilo – vikao je Zebić prema Plavima. Bez obzira na to gol nisu postigli, ali su upozorenje dobili jer onaj tko ne zabije na jednoj ovakvoj utakmici još će teže zabiti kad to bude zaista bilo potrebno.
Nastupa su bili pošteđeni Milin, Skočibušić, Terkeš, Jerbić i Ježina, svako zbog određenih, rekao bi Zebić, opravdanih razloga. Kad je riječ o utakmici i golovima Mršić je zabio prvi iz slobodnog udarca nakon što je vratar Perinić očekivao ubačaj, a ne Mršićev udarac na bližu lijevu vratnicu. Malo nakon toga mrežu je zatresao i Marko Gospić. Riječ je o fizički vrlo snažnom igraču koji bi mogao biti od pomoći zadarskom napadu. Makar je Zebić takvog razmišljanja.
Novih igrača, vidi se to i iz sastava nema, ili uglavnom nema. Niko Peša, kanadski je Hrvat, napadač, koji je došao na probu iz Croatije Toronto i nismo sigurni koliko je realno da će ga Zebić voditi na pripreme u Sloveniju. Ostali uglavnom na svojim pozicijama. Plus je na lijevoj stranih Plavih, porazu unatoč, zaslužio Šare baš kao i Sarić na suprotnoj strani u redovima Bijelih. To je sigurno razveselilo Zebića jer je sve izglednije da se neće dovoditi nijedan novi igrač za poziciju lijevog bočnog. Zapravo, kako vrijeme prolazi sve je manje realno očekivati bilo koje pojačanje.
– Ne volim kad igrači dolaze nakon što smo odradili većinu priprema – podvukao je Zebić. Logično je takvo razmišljanje i zato do 24. srpnja i utakmice s Varteksom ne treba očekivati nikakve velike transfere.
 


BIJELI – PLAVI 2:0


ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 30. Sudac: Ivan Paleka (Zadar). Strijelci 1:0 Mršić (11′), 2:0 Gospić (20′).
BIJELI: Gluić, Glumac, Torbarina, Šimurina, Sarić, Begonja, J. Bilaver, Mršić, Žilić, F. Bilaver, Gospić.
PLAVI: Perinić, Peraić, Puljić, Con, Šare, Banović, Gregov, Ćurjurić, Mandić, Santini, Peša.




 


Samo tri “stranca”


Od 22 igrača koja su u subotu odigrala međusobnu utakmicu samo su tri igrača koja nisu iz nekog od mjesta u Zadarskoj županiji. Riječ je o Anti Puljiću, Marinu Conu i Tomislavu Glumcu. Svi ostali su nogomet učili u Zadru ili u nekom od susjednih klubova. Čak je i Niko Peša, ako je suditi po prezimenu, podrijetlom iz ovih krajeva.