Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sabuša opet oduševila

Autor: Petra Mičić

20.06.2010. 22:00
Sabuša opet oduševila

Foto: Zvonko KUCELIN



Unatoč najavama lošeg vremena, naša ekipa je ove godine na tradicionalnom “Pikniku u Sabuši” zabilježila pravi ljetni ugođaj.
Iako se ove godine okupio nešto manji broj posjetitelja, prisutni su se izvrsno zabavili i plesali uz ritmove DJ-eva Radija 057 te su imali prilike sudjelovati u vodenom aerobiku, prskanju, piciginu, a nakon toga i pojesti nešto s roštilja.
Biciklisti su se okupili u 9 ujutro ispred trajektnog pristaništa, a za nekoliko minuta svi su dobili crvene majice Radija 057, i tako je krenula vesela crvena povorka.
– Svake godine idem na Sabušu, samo mi je danas pola ekipe “otpalo” jer su se bojali lošeg vremena, ali to nas nekolicinu neće spriječiti da se dobro zabavimo. I sigurno ću sudjelovati u natjecanjima, možda nešto i osvojim, kazao je biciklist Marko Rudić.
Na Sabuši se su se mogle vidjeti i akrobacije na biciklima kao i break dance, a prvi put su predstavljeni i elektrobicikli. Podijeljene su brojne nagrade, a glavni zgoditak bio je bicikl koji je darovao Calimero bike shop.
Ovogodišnji piknik je održan u organizaciji Radija 057 (agencije RMC) i suorganizaciji Općine Kukljica te pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije.
Podsjetimo, Radio 057 je davne 1993. godine prvi put organizirao grupni odlazak mladih na, od granata zaštićenu, plažu u uvali Sabuša pokraj Kukljice na otoku Ugljanu. Te godine je nekoliko tisuća mladih Zadrana, uz pratnju policije odlazilo u Sabušu. Osim biciklima, veliki broj ljudi u valu je dolazio i barkama .
Ove godine su nažalost mnogi nautičari iz Zadra odustali od dolaska brodom u Sabušu zbog zatvorenog mosta na Ždrelcu.