Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Grad Zadar “udomio” tri udruge

20.06.2011. 22:00
Grad Zadar “udomio” tri udruge


Vlasnik zgrade, dakle Grad Zadar trima zadarskim udrugama na korištenje je ustupio prostorije, veličine 51 četvornog metra, na rok od pet godine. Uređenje zgrade stajalo je 116 tisuća kuna


Tri zadarske udruge – Liga protiv raka, Europa  Donna i Hrvatsko društvo za  palijativnu medicinu sljedećeg tjedna dobit će prostorije za rad u Veslačkoj ulici  u Zadru. Prostorije se nalaze  na prvom katu zgrade u Veslačkoj ulici na broju dva, koja  je u vlasništvu Grada Zadra.  Vlasnik zgrade, dakle Grad  Zadar trima zadarskim udrugama na korištenje je ustupio  prostorije, veličine 51 četvornog metra, na rok od pet godina.
Jagoda Surać, pomoćnica  pročelnika Upravnog odjela  za gospodarenje gradskom  imovinom u Gradu Zadru, pojašnjava da je u tijeku potpisivanje ugovora o posudbi  prostora u Veslačkoj ulici.  Ugovor o posudbi bez naknade sklapa Grad Zadar s  Ligom protiv raka, Europom  Donnom i Hrvatskim  društvom za palijativnu medicinu. Prije sklapanja ugovora Grad Zadar je uredio  prostorije u Veslačkoj ulici,  kao i pojedine dijelove zgrade,  što je gradsku vlast financijski  stajalo 116 tisuća kuna.
– Zgrada u Veslačkoj ulici je  u vlasništvu Grada Zadra.  Prostorije na katu zgrade, koje imaju 51 četvorni metar,  uredili smo za potrebe triju  zadarskih udruga, Lige protiv  raka, Europe Donne i Hrvatskog društva za palijativnu  skrb. Osim tih prostorija, uredili su se i pojedini dijelovi  zgrade u Veslačkoj, tako da je  sve skupa Grad Zadar stajalo  116 tisuća kuna, kaže Jagoda  Surać, dodajući da su prostorije u Veslačkoj tri zadarske udruge dobile na posudbu  s rokom od pet godina.
Liga protiv raka, Europa  Donna i Hrvatsko društvo za  palijativnu skrb, prostorije u  Veslačkoj ulici koristit će bez  naknade, s obvezom plaćanja  režija.
Lada Šokota, članica Predsjedništva Lige protiv raka  Zadar, navodi da spomenute  zadarske udruge već duže vrijeme traže prostorije za rad.  Sada je konačno realiziran dogovor s Gradom Zadrom, koji  im je ustupio i uredio prostorije za rad u Veslačkoj 2, a  službena primopredaja se  očekuje tijekom sljedećeg tjedna.
– Tri zadarske udruge, Liga  protiv raka, Europa Donna i  Hrvatskoj društvo za palijativnu skrb, usko su povezane u  svom poslu, tako da je i logično da ćemo zajednički dijeliti prostorije u Veslačkoj  ulici u Zadru. Grad Zadar,  koji je vlasnik zgrade u Veslačkoj ulici, uredio je prostorije. O najmu bez naknade  već smo sklopili ugovor, a  službeno useljenje, zapravo  primopredaja bit će sljedećeg  tjedna, kaže Lada Šokota.
Osim useljenja u prostorije  na katu zgrade u Veslačkoj  ulici, paralelno se radi i na  realizaciji telefona za psihološku pomoć. Šokota kaže da  je zadarska Liga protiv raka  već u kontaktu i pregovoru s  psiholozima, tako da ih nakon  useljenja čeka još mnogo posla, no prije svega realizacija  telefona za psihološku pomoć.