Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

“Nazorovci” dobili priznanja za trud i rad

20.06.2011. 22:00
“Nazorovci” dobili priznanja za trud i rad


U Gimnaziji Vladimira Nazora danas su podijeljena priznanja i nagrade učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate u nastavnim i izvan nastavnim aktivnostima.
 – Školska godina 2010./2011. bila je vrlo plodna i nagrađeno je oko 50 učenika što dokazuje da smo kvalitetno radili. Ovo je dokaz da uz želju za radom mogu postići izvrsni rezultati. Mi možda jesmo mali narod, ali smo pametan narod s mnogo potencijala i možemo mnogo postići, rekao je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora.
Istaknuo je da su učenici pokretačka snaga te da je ovim uspjesima dokazana njihova želja za znanjem, za izvrsnošću, te da se ne zadovoljavaju osrednjim uspjehom.
 – Nema boljeg osjećaja nego kad profesori i učenici dobiju priznanje za svoj rad. Htio bih zahvaliti profesorima koji su odvojili svoje vrijeme i otkrili nove puteve i tajne znanja novim naraštajima koji će nas zastupati u budućnosti. Također hvala i mladima koji su odvojili svoje vrijeme i trud da uz brojne obaveze postignu i nauče još nešto više. Želim da na ovakav način širite istinu o ovoj školi i o tajni znanja jer onaj koji ima znanje vrijedi, rekao je u pozdravnom govoru Šimičević.
Zahvalio je i roditeljima učenika koji su pokazali povjerenje u profesore i školu te je izrazio nadu da će i sljedeće godine imati još veći broj učenika na dodijeli priznanja.
Josip Karuc, učenik i maturant, zahvalio se u ime svih učenika i rekao da mu je bila čast i privilegija raditi sa svim profesorima.
 – Sve vas volim i žao mi je što se rastajem od vas. Ponosan sam što sam bio učenik ove škole. Želim poručiti učenicima da ako žele nešto ostvariti tada moraju biti tolerantni prema svima i poštovati druge i ne raditi ono što ne bi htjeli da netko njima uradi i tako će sigurno uspjeti u životu, zaključio je Karuc.
Svi učenici za svoje su uspjehe dobili na poklon knjigu.
Iz povijesti, uz pomoć mentora Igora Artića, na državnom natjecanju nastupili su Domagoj Knez, koji je osvojio 14. mjesto, Ana Aralica i Josip Števanja s osvojenim desetim mjestom za istraživački rad iz povijesti.
Iz talijanskog jezika, pod vodstvom mentorice Darije Mrdalj, Darijan Vertovšek osvojio je peto mjesto na državnom natjecanju. Stipe Kalac natjecao se na državnom natjecanju iz biologije i osvojio 13. mjesto, a sudjelovao je i na Eko kvizu “Lijepa naša” uz još troje učenika. Njegova mentorica bila je Sanja Fabac, koja je vodila ekipu od četvero učenika i koji su osvojili drugo mjesto u državi. Učenici koji su sudjelovali na Eko kvizu su Stipe Kalac, Lucija Plantak, Josip Ivanov i Marko Čolak.
I sportske ekipe gimnazije ostvarile su zavidne rezultate na državnim natjecanjima pa je tako muška atletska ekipa, pod vodstvom mentorice Jadranke Duvančić, osvojila treće mjesto. Ekipu su činili Filip Babić, Marko Vukelić, Marin Petrić, Tomislav Grbić, Lovro Stulić, Benedikt Nikpalj, Filip Pestić, Marko Pestić, Đani Adžić, Dario Panić, Josip Jurjević i Josip Karuc. Ženska stolnotenisačka ekipa pod vodstvom Lorisa Vidakovića osvojila je peto mjesto. Ekipu su činile Karla Burčul, Eleonora Lovraković i Nina Šaban.
Nakon nagrada za uspjeh na državnim natjecanjima, podijeljene su i nagrade Nastavničkog vijeća za odličan uspjeh i uzorno vladanje kroz sve četiri godine. Nagrađeni su Danka Korda, Mihaela Rogić i Jurica Šango iz 4.C razreda, Josip Karuc iz 4.D, Ivana Ledenko, Marija Miljanić i Kristina Žuža iz 4.E i Anna Matek, Antonia Mohorić i Anamarija Vučković iz 4.F razreda.
Dodijeljena su i priznanja učenicima koji su se samostalno javili na natjecanje Ponos domovine. Antonija Jelinić osvojila je prvo mjesto za likovni rad i ovih dana ima izložbu svojih radova na Glavnom željezničkom kolodvoru u Zagrebu. Priznanja su dobili i Luka Škara, Klaudija Števanja te Tamara Bagavac za osvojena prva mjesta za literalni rad. Osim njih priznanja su dobili Marin Ninčević i Anton Martinov koji su sudjelovali na natjecanju.