Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Primorac prvak Dalmacije

20.06.2011. 22:00
Primorac prvak Dalmacije


Juniori Primorca juniorski su  prvaci Dalmacije. Odradili su  igrači Primorca sve ono što je  tražio od njih trener Jurica Knez,  iako nisu postigli zgoditak u  ukupnom skoru bili su bolji i zasluženo prigrabili pokal pobjednika. Učinili su juniori Primorca  korak od “sedam milja” i nakon  izjednačenog ishoda u Biogradu  nad Dugopoljem 0:0 (prvi susret  u Dugopolju završen je 1:1) postali prvaci Dalmacije. Time su  stekli pravo da u organizaciji  HNS-a idu na doigravanje za prvaka Hrvatske u ovoj kategoriji  koje će se održati u Tuheljskim  toplicama. Kod zasluga treba u  prvom redu čestitati dečkima i  treneru te kompletnom stručnom  stožeru škole nogometa na čelu  koje je Šaco Radas, trener Jugo  Dominis, no onaj na koga su se u  svakom trenutku mogli osloniti i  dobiti potporu je predsjednik kluba Ivica Banić. Pored neospornog  potencijala kod mladeži tu je  stručan, kontinuiran i marljiv rad,  pa kad je tako ni uspjeh ne može  izostati.
– Čestitam svojim igračima, ponosan sam na njih, ali i sretan što  sam dio momčadi koja je ostvarila  ovakav uspjeh. Biti u uzrastu juniora prvak Dalmacije teško je  ostvariti, no mi smo radom i angažmanom svih to uspjeli. Krasilo  nas je zajedništvo što će nam biti i  vodilja na Prvenstvu Hrvatske.  Mogu uime igrača i svoje osobno  ime obećati da ćemo na Prvenstvu Hrvatske dostojno reprezentirati biogradski nogomet i u jedno sam siguran – nećemo se  osramotiti. Koristim priliku da  istaknem našeg kapetana Filipa  Pezelja koji je bio moja produžena ruka na terenu i igrač oko  koga se sve vrti – kazao je uzbuđen  i zadovoljan nakon utakmice trener Primorca Jurica Knez.
– Ovo je uspjeh ove generacije,  odmalena smo zajedno, svi smo  dobri prijatelji i poznajemo se u  dušu pa kad je tako morali smo  osvojiti pokal – dodaje kapetan  juniora Primorac Filip Pezenj.
U jednom nevezanom razgovoru predsjedniku Ivici Baniću je  netko kazao: “Bane, izbacuješ ove  mlade dečke kao na tekućoj vrpci”, pa je riječ dvije kazao i on.
– Istina je i znam tko je to  rekao, jedan dobri poznavatelj  naših prilika. Pa vidljivo je da su  na tom tragu i naši juniori koji su  prvaci Dalmacije, seniori četvrti u  ligi, djeca i mladež igraju važnu  ulogu u svojim ligama. Bez lažne  skromnosti, uspjeli smo. Istina je  da kod nas ima potencijala i da je  s radom postignut uspjeh. Svi koji  su “unutra”, a poglavito naši igrači  juniori su zaslužili sve čestitke.  Oni će sutra naslijediti naše prvotimce. Naši treneri uživaju naše  povjerenje, ne miješamo im se u  rad pratimo ga i ako treba s njima  korigiramo. Oni su prepoznali te  sve igrače i evidentan je uspjeh.  Naša strategija u klubu je da svaki  mladi i nadareni igrač ako vidi da  ima perspektivu u našem klubu  može ostati, a ako ima prigodu da  napreduje u drugom jačem klubu, mi mu ne pravimo nikakve  probleme nego se korektno raziđemo. Ovim bih putem htio  zahvaliti svim mojim suradnicima  na uspješno završenoj sezoni te  Gradu Biogradu i sponzorima,  kazao je predsjednik Primorca  Ivica Banić i otišao sa svojim juniorima feštati.
 


PRIMORAC – DUGOPOLJE 0:0


BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja 300  Sudac: Branko  Vrzić (Šibenik). Pomoćnici: Dario Kulušić (Šibenik) i  Damir Čorić (Knin).  Crveni karton: Domagoj Kovač (Dugopolje 89′ minuta drugi žuti).
PRIMORAC: Vukas, Morožin, Filipović (od 80′ Eškinja), Ćurković,  Šarić, Pezelj, Pelicarić(od 88′ I. Colić), Vodopija, Budanović (od 71′  M. Colić) Milat. Trener: Jurica  Knez.
DUGOPOLJE: Pauk, Đain, Sedlar (od 73′ Burazin), Janković,  Kovač, Bajić, Crnac (od 80′ Čulin), Šimunović, Šuljić(od 46′ Plećko),  Kožul. Trener: Siniša Jalić.