Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sto bengalki za sto godina Hajduka

20.06.2011. 22:00
Sto bengalki za  sto godina Hajduka


U ponoć održavamo spektakularni vatromet i paljenje 100 bengalki za 100 godina našeg Hajduka, istaknuo je Orlić, napominjući da je sve što se radi volonterski, a sav prihod ići će u humanitarne svrhe


U povodu obilježavanja 100. obljetnice Hajduka ovog petka u Salima se održava bogat program na kojemu će biti i veterani Hajduka, koji će odigrati utakmicu s domaćinima te brojna druga događanja, najavljeno je jučer na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj knjižnici Zadar.
Ujedno je ovo i svojevrsni nastavak programa održanog u veljači na samu 100. godišnjicu kada su Saljani prikazali dijelove kultnog Velog Mista i utakmicu Hajduk-Calcio, s čime je započelo obilježavanje velikog datuma najvećeg dalmatinskog nogometnog kluba.
Ante Mihić iz organizacijskog odbora istaknuo je kako je obilježavanje bilo 13. veljače, a u petak se očekuje drugi dio proslave s hajdukovim legendama Mužinićem, Katalinićem, Šurjakom, Nadovezom, Ivkovićem, Matkovićem i Wilson Johnnyjem te da oni koji žele uživati u pravoj mediteranskoj fešti nikako ne smiju propustiti petak u Salima.
Dragan Orlić, predsjednik organizacijskog odbora, a ujedno i predsjednik Torcide Sali, rekao je više o programu.
– Već godinama u Salima obilježavamo Bilu noć, a između ostalog navedeni smo i u knjizi koja je izišla u povodu 60 godina Hajduka, 1971. godine. Svake godine to obilježavamo na kraju prvenstva, a ove godine odlučili smo pozvati i veterane, koji su se rado odazvali. Program koji smo pripremili sastoji se od dočeka veterana, nakon čega ćemo posjetiti knjižnicu u kojoj će se upisati u knjigu članstva. Nakon toga smo planirali posjetiti groblje i na centralnom križu položiti vijence za sve umrle i poginule navijače Hajduka. U 17 sati održat će se utakmica Sali protiv ostatka Dugog otoka, što je uvertira za utakmicu veterana Torcide Sali i veterana Hajduka, a cijeli događaj uljepšat će i Tovareća mužika. U 20.30 počet će druženje s veteranima, iće i piće uz muziku i lutriju s nagradama, a u ponoć održavamo spektakularni vatromet i paljenje 100 bengalki za 100 godina našeg Hajduka, istaknuo je Orlić, napominjući da je sve što se radi volonterski, a sav prihod ići će u humanitarne svrhe.
Bit će i promocija knjiga, a hajdukovci će dobiti monografiju mjesta Sali, dok će okupljene uveseljavati i saljske Torcadele.
Predrag Momirić istaknuo je da je organizacija na otoku puno zahtjevnija nego na kopnu te da su Saljani napravili veliki posao i još jedanput uputio poziv svim zainteresiranima da dođu na ovu feštu.