Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Donacije OTP banke Pedijatriji, Svjetlu, Đardinu, Znanstvenoj…

20.06.2012. 22:00
Donacije OTP banke Pedijatriji, Svjetlu, Đardinu, Znanstvenoj…


Veliki broj donacija upućen je na zadarsko područje, a među dobitnicima su i HNK Zadar, Glazbene večeri u Sv. Donatu, Jedriličarski klub Sv. Krševan…


OTP banka je u okviru svog programa „Zeleno svjetlo za… bolje društvo” na donacijskom natječaju odabrala 30 projekata kojima će se dodijeliti 200.000 kuna.
U želji da unaprijedi svoj sustav dodjele donacija, OTP banka je ove godine organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport.
Na natječaj je pristiglo 285 prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo je odabralo 30 projekata. Odabrani projekti su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom projekta društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena. Uz to, odabrani su projekti koji su mogli dokazati vrhunski doseg rezultata, inovativni i kreativni pristup te posebnu vrijednost za osjetljive društvene skupine.
– Na natječaj je pristiglo mnogo kvalitetnih projekata i odabir uistinu nije bio lak, ali uvjereni smo da su izabrani izvrsni projekti. U njima smo prepoznali tradicijske vrijednosti, ali i potencijal razvoja i inovativni pristup rješavanju raznih društvenih problema. Veselimo se suradnji s našim donacijskim partnerima i nadamo se da će se i naši zaposlenici moći uključiti u neke od njihovih projekata, rekla je uime donacijskog povjerenstva Ivana Lončar Mašina, direktorica marketinga i komunikacija OTP banke.
Donacije su dodijeljene sljedećim projektima: u kategoriji humanitarnih projekata: Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar, Udruzi leukemije i limfomu iz Splita, Udrugama za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Kamenčići” iz Šibenika te „Svjetlo” iz Zadra, Udruzi osoba s cerebralnom i dječjom paralizom iz Rijeke, Udruzi osoba s invaliditetom „Bubamara” iz Vinkovaca, Šibenskoj podružnici Udruge za promicanje inkluzije, Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Naša dica” iz Kaštel Novoga, Društvu psihologa Sisačko-moslavačke županije, Udruzi za pomoć djeci s poteškoćama u učenju Šibensko-kninske županije “Izvor ljubavi” i Udruzi umirovljenika iz Malog Lošinja.
U kategoriji mladih, obrazovanja i znanosti: Osnovnoj glazbenoj školi Borisa Papandopula iz Kutine, Osnovnoj školi Jure Filipovića iz Barbana, Učeničkoj zadruzi „Đardin” iz Sv. Filipa i Jakova i Matematičkom društvu Zadar.
U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša: Znanstvenoj knjižnici Zadar, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, kulturnoj ustanovi „Festival Bravo Dubrovnik”, Glazbenim večerima u Sv. Donatu, Folklornom ansamblu „Linđo” iz Dubrovnika, Udruzi za zaštitu okoliša „Hippocampus” iz Biograda, Dobrotvornoj udruzi „Sv.Pelegrin” iz Kali, Dječjem vrtiću „Bubamara” iz Gline, Udruzi lađara Neretve iz Metkovića, Udruzi slijepih Grada Siska i dijela Sisačko-moslavačke županije, Udruzi slijepih Istarske županije i Udruženju stanara Grada Osijeka.
U kategoriji sporta: Jedriličarskom klub Sv. Krševan iz Zadra, Plivačkom klubu Jug iz Dubrovnika i Savjetovalištu „Lanterna” iz Makarske.
Osim provedenog donacijskog natječaja, OTP banka je i u ovoj godini u okviru programa „Zeleno svjetlo za znanje” izdvojila oko 600.000 kuna za stipendiranje mladih ljudi kako bi im se osigurali bolji uvjeti školovanja. Ovaj projekt banka već tradicionalno provodi u suradnji sa zainteresiranim županijama, gradovima i općinama na čijem području djeluje te je u akademskoj godini 2011./2012. za njega izdvojeno 618.000 kuna za stipendiranje 93 učenika i studenta.