Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Sunce” u Kožinu

20.06.2012. 22:00
“Sunce” u Kožinu


U vrtićki program i malu školu u “Suncu” će se primiti svi prijavljeni, dok će za jaslički program, kako doznajemo od ravnateljice Ane Dunatov, za sada ostati desetak neupisanih


Poznati su rezultati prijava i upisa u zadarske gradske vrtiće “Radost” i “Sunce”. U Sunce je pristiglo za ovu godinu ukupno 210 prijava koje su se ravnomjerno rasporedile na tri dijela – jaslički program, vrtićki program i malu školu. U vrtićki program i malu školu primit će se svi prijavljeni, dok će za jaslički program, kako doznajemo od ravnateljice Ane Dunatov, za sada ostati desetak neupisanih.
– Među tih desetak prijava ima i onih s roditeljima koji imaju samo jedno dijete kao i onih s manje od osamdeset bodova, odnosno prijava u kojima je navedeno da jedan roditelj ne radi. No, postoji mogućnost da se dio tih prijava riješi u devetom mjesecu ukoliko dođe do odustajanja budući da nikada ne bude stopostotno prihvaćanje mjesta onih koji su ih dobili, pojasnila je Dunatov, dodajući kako će se u deveti mjesec uključiti i one prijave koje su stigle izvan roka.
Također, ove godine vrtići “Sunce” dobivaju novi objekt i to u Kožinu koji će moći primiti oko 25 polaznika. Dvadeset prijava već je zaprimljeno, tako da se još pet polaznika može uključiti do devetog mjeseca kada je predviđeno otvaranje vrtića.
– U vrtiće “Radost” pristigle su 454 prijave od čega je upisano 388 djece. Nije upisano 46 djece od čega 24 nije imalo kompletnu dokumentaciju. U vrtićki program upisano je tako 154 djece, u jaslice 104 te 130 u predškolu. Skupa s onima koji su potvrdili ostanak u godini 2012./2013. upisano je 952 djece, od čega 802 za cjelodnevni boravak, zaključila je Belić.


 DEŽURNI VRTIĆI




Dežurstvo tijekom ljetnih mjeseci u vrtićima “Sunce” imat će, doznajemo, vrtić “Ciciban” koji je i do sada bio uvijek dežuran, s iznimkom prošlog ljeta kada su u njemu bili radovi. Za sedmi i osmi mjesec imaju 140 prijava, kaže ravnateljica Dunatov.
U vrtićima “Radost” dežurni ovog ljeta bit će vrtić “Grigor Vitez”. Broj zahtjeva još nije poznat, budući da je tek prošla roditeljska anketa.