Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HDZ i SDSS u Obrovcu ostaju u koaliciji

Autor: Siniša Klarica

20.06.2013. 22:00
HDZ i SDSS u Obrovcu ostaju u koaliciji

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Gospodarski problemi u novom mandatu trebali bi se riješiti gradnjom tvornice građevinskog materijala Fassa i otvaranjem rudnika boksita


Marin Klanac (HDZ) izabran je jučer za predsjednika Gradskog vijeća Obrovca. U sljedećem četverogodišnjem mandatu, njegov pomoćnik bit će Dušan Zelić iz SDSS-a. Tako je i u Gradskom vijeću potvrđena neformalna koalicija HDZ-a i SDSS-a koja je vladala u i u proteklom mandatu u Gradu Obrovcu.
Neposredno prije izbora čelnih ljudi GV-a potvrđeni su i novi članovi vijeća. Tako je u GV zamjenika gradonačelnika Grgu Šošu (HDZ) zamijenio Ivan Bašić, zamjenika gradonačelnika Stanka Mijića (SDSS) Milan Milić. Žarka Milića s liste SDSS-a zamijenio je Dušan Zelić.
U nadopuni dnevnog reda određena je i naknada zamjeniku gradonačelnika Grgi Šoši koji će tu dužnost obavljati volonterski. Grad Obrovac nije u svom statutu imao predviđenu takvu odredbu, pa su vijećnici izglasovali odluku da će Šošina plaća iznosti 50 posto umnoška koeficijenata plaće zamjenika gradonačelnika koji tu dužnost obavlja profesionalno, međutim, kad je grupa oporbenih vijećnika, među kojima je bio i Marko Klanac, zatražila točan iznos naknade za volonterski rad, većina je odlučila da se konstituiranje sjednice nastavi, dok će na sljedećoj sjednici GV Obrovca, vijećnicima biti podastrijet točan iznos naknade.