Odjele koje vode modesovci pripojit će drugim odjelima!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Slijedi reorganizacija unutar Gradske uprave?

Zadarski HDZ našao je ingeniozan način kako se riješiti MODES-ovih pročelnika, a da im ne daju otkaz i izazovu pravne reperkusije - odjele koje vode modesovci pripojit će drugim odjelima!

Scenarij je sljedeći: Upravni odjel za provedbu dokumenata, prostornog uređenja i građenja, poznatiji kao Odjel za građevinske dozvole, pripojit će se Odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo, a Upravni odjel za otoke i zaštitu okoliša potpast će pod Odjel za gospodarstvo i obrtništvo.

MODES-ov pročelnik Hrvoje Baranović kojega je stranka hvalila da je "napravio čudo sa skraćivanjem roka izdavanja građevinskih dozvola", tako će postati djelatnik u odjelu HDZ-ovog Darka Kasapa, iskusnog pročelnika kojemu stranka odsad povjerava i resor građevinskih dozvola s obzirom da je riječ o području kojega Kasap, kako se kaže, ima u malom prstu. Baranović će u njegovu odjelu dobiti neko mesto savjetnika ili slično, ali rukovodećih dužnosti za modesovce apsolutno više nema.

Djelatnica u novom proširenom gradskom odjelu postat će i MODES-ova pročelnica za otoke i zašitu okoliša, Andreja Baraba, kojoj šef uskoro postaje aktualni pročelnik za gospodarstvo, Ivica Katić. I ona će dobiti nekakvo savjetničko mjesto, a ukoliko se ne slaže s "novom sistematizacijom Gradske uprave" - kako je radni naziv ovog plana - može dati otkaz.

To je, naravno, scenarij kakvog potiho priželjkuje HDZ kako bi u potpunosti mogao preuzeti nadzor nad svojim odjelima, a zbog čega su odmah nakon izbora odbacili sve MODES-ove interevencije za zadržavanjem njihovih kadrova u oba ova odjela. Za HDZ su ovo prevažni resori da bi ih ostavili oporbenoj stranci, pa MODES-ovim kadrovima ostaje zadovoljiti se mrvicama koje im vladajuća stranka u Zadru nudi, a to su dužnosti u odsjecima ovih novih odjela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mete
Zašto MODES-ovci se ne upišu u HDZ i problem riješen. Možda im se to nije ponudilo, odbiti sigurno neće jer su navikli mijenjati stranke od izbora do izbora.