Sve bolji, efektniji i kvalitetniji nastupi Glazbenog studija Libreto

Slika korisnika valentinam
ZNAM DA MOGU SVE U ZADARSKOM HNK
"Libretići" su bili posebno zanimljivi, ekspresivni, lepršavi i efektni u samostalnim izvedbama svojih autorskih, nagrađivanih hitova, bez dirigenta ispred sebe, te su pokazali zavidnu razinu zrelosti u nastupu te apsolutnu dominaciju na sceni
Aleksandar Bonačić
LIBRETIĆI su bili posebno zanimljivi, ekspresivni, lepršavi i efektni

Unatoč već započetom uživanju u ljetnim radostima te uzavrelim temperaturama, Zadrani se 19. lipnja u zaista velikom broju nisu libili odlaska u Hrvatsko narodno kazalište Zadar kako bi svjedočili i uživali u pravoj glazbenoj poslastici koju im je i ove godine, treće za redom, priredio Glazbeni studio LIBRETO. Mnogi su se složili kako Glazbeni studio iz godine u godinu iznjedrava sve bolje, efektnije i kvalitetnije nastupe na zavidnoj razini te da su granice Zadra i Zadarske županije odavno - pomaknute.

"Znam da mogu sve", Godišnja glazbeno - scenska produkcija, donijela je na scenu sveukupni trud, rad i zalaganje svih polaznika LIBRETA, od svih Grupa Dječjeg zbora LIBRETIĆI (male, srednje i starije), pjevača solista, pa sve do klasične gitare.

Mentori svih točaka jesu Ivana Begović Habuš i Dinko Habuš, već prepoznatljivi umjetničko - autorski i voditeljski dvojac.

Dječji zbor LIBRETIĆI ovoga je puta pokazao zavidan napredak u smislu odličnog, ujednačenog, skladnog, točnog i emocijama "nabijenog" pjevanja uz akustičnu gitaru te je time dokazao kako jedan dječji zbor može zvučati gotovo studijski jasno i precizno.

LIBRETIĆI su bili posebno zanimljivi, ekspresivni, lepršavi i efektni u samostalnim izvedbama svojih autorskih, nagrađivanih hitova, bez dirigenta ispred sebe, te su pokazali zavidnu razinu zrelosti u nastupu te apsolutnu dominaciju na sceni.

Najmlađi LIBRETIĆI također su pokazali koliko su puno i vrijedno radili na svojim recitativno - ritamskim točkama, uz animiranje plišanaca, te su svojim slatkim, samouvjerenim samostalnim nastupima razgalili čitavu publiku, uz neizostavnu pjesmu na kraju kolaža. Na ove se mlade nade svakako treba računati!

Pjevači solisti redom su izazivali divljenje kod svih prisutnih, do te mjere da su se u publici čuli komentari da se na pozornici upravo odvija pravi jaki dječji natjecateljski festival, a pljesaka na otvorenoj sceni nije manjkalo. Pojedine su točke dodatno obogatili i plesači (PU GESTA te GŠ Blagoje Bersa), a na određene je emotivne izvedbe kapnula i pokoja suza... Na pljesku se, općenito, zaista nije štedjelo.

Publiku su redom oduševili Eva Faričić, Vita Zorica, Lana Margetić, Katarina Mikulec, Mia Bobić, Franciska Ružić, Nika Zekić, Natali Kraljić, Antea Jakešević, Ena Nimčević, Andrea Justinić te Jakov Šuto (A.K.A Crescendo).

I klasična gitaristica Donata Zelić publiku je očarala nadahnutom izvedbom svoga repertoara.

Za lijepo, klasično i decentno oblikovanje svjetla i tona bili su zaslužni Frane Papić i Mate Petričević, zborske je uniformice potpisala Marijana Jerić, dok je službeni fotograf LIBRETA Aleksandar Bonačić.

Pokrovitelj je bila Zadarska županija.

Evidentno je kako LIBRETO iz godine u godinu izrasta u pravi, snažni, perspektivni glazbeni centar koji će u budućnosti na hrvatsku glazbenu scenu iznjedriti velike, uspješne pjevače i glazbenike uopće. a da će Dječji zbor LIBRETIĆI, u potpunosti zasluženo, postati još prepoznatljiviji brand svoga Grada i Županije jer sve vodi - upravo u tom smjeru.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno