Zadarske "Sirene" vrlo uspješne na Kupu u ritmičkoj gimnastici

Slika korisnika valentinam
STELLA ZLATNA, NOEMI SREBRNA i VITA BRONČANA
Ritmička gimnastika je sjajna za psihomotorni razvoj, motoričke sposobnosti, koordinaciju, brzinu, preciznost, lijepo držanje. Može se vježbati pojedinačno ili grupno. Ljepota bavljenja športom, druženje, ali i razvoj zdrave, samouvjerene osobe su prednosti koje ritmička gimnastika pruža djevojčicama, zaključila je Anja Smoljan
Mlade Zadranke na pobjedničkom postolju

Na završnici Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici održanom u Poreču sudjelovalo je 14 klubova iz Zagreba, Varaždina, Šibenika, Splita, Trogira, Pule, Poreča i Zadra, koje su pravo nastupa na završnici Kupa osigurale visokim plasmanom na regionalnom natjecanju.

Zapažen uspjeh imale su mlade gimnastičarke iz Kluba ritmičke gimnastike "Sirena" iz Zadra.

- Klub ritmičke gimnastike "Sirena" predstavilo je 14 gimnastičarki, među kojima su najbolje rezultate ostvarile Stella Patrk koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađih kadetkinja, Noemi Deanne Marcikić osvojivši srebrnu medalju u kategoriji mini te Vita Franov koja je osvojila brončanu medalju u kategoriji mlađih kadetkinja, pohvalila se Anja Smoljan, trenerica u KRG "Sirena" i sutkinja na natjecanju.

Osim sa Smoljan djevojčice su nastupile i pod vodstvom trenerica i sutkinja Nere Krezić i Mirte Galić.

- U natjecanju B programa je sudjelovalo ukupno 118 gimnastičarki u kategorijama mini, mlađe kadetkinje, kadetkinje, juniorke i seniorke, kazala je Smoljan istaknuvši kako su se u sam vrh plasirale seniorka Nikolina Dugač i kadetkinja Iva Stura. Tek su, kaže ona, nijanse odlučivale o hvatanju medalja.

Svakako treba pohvaliti i gimnastičarke: Gitu Stipanov, Zaru Kolanović, Auroru Ćurković, Emu Topčić, Francescku Blaslov, Tamaru Jurešić, Saru Glavan, Mihaelu Dugač i Martu Skoblar koje su zdušno branile zadarske boje u Istri. Nedostajalo je tek više natjecateljskog iskustva za još bogatiju riznicu medalja u vitrinama KRG "Sirena".

- Ritmička gimnastika spoj je gimnastike, baleta i pokreta uz glazbu i uz korištenje odgovarajućih rekvizita - trake, lopte, obruča, vijače i čunjeva. Veoma pozitivno utječe na pravilan razvoj muskulature i pravilno držanje tijela, a odlična je osnova i za kasnije bavljenje bilo kojim drugim športom. Mnogi je svrstavaju i u umjetnost, ističe Smoljan.

Međutim, ritmička gimnastika, koja je prema mnogima najljepši izbor za djevojčice, i dalje u Republici Hrvatskoj nije dovoljno prepoznata. Rezervirana je samo za djevojčice, trenirati se može početi već s četiri godine, a nije samo razvoj lijepog tijela, s vretenastim, izduženim mišićima razlog za izbor ovog športa.

- Ritmička gimnastika je sjajna za psihomotorni razvoj, motoričke sposobnosti, koordinaciju, brzinu, preciznost, lijepo držanje. Može se vježbati pojedinačno ili grupno. Ljepota bavljenja športom, druženje, ali i razvoj zdrave, samouvjerene osobe su prednosti koje ritmička gimnastika pruža djevojčicama, zaključila je Anja Smoljan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno