Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

“Ovo je velik kvart i zaslužuje ovako nešto…”

21.06.2019. 20:04
“Ovo je velik  kvart i zaslužuje  ovako nešto…”


Jučer navečer izložbom "Bili brig nekoć" otvoren je i KvartArt  na Bilog brigu. U nekada zapuštenom prostoru početih, ali nikad završenih garaža, u Šibenskoj ulici iznad pošte, stvoreno je mjesto susreta  svih gerenacija žitelja kvarta.
– Ovo je nastavak prošlogodišnje Gradionice, kada je tema bila Bili  brig. Tada je dano nekoliko zanimljivih niskobudžetnih ideja uređenja  Bilog briga te se logično nametnulo da se ove godine u sklopu KvartArta  napravi nešto i na Bilom brigu. Ove godine imamo program u dva dana,  petak navečer i subota ujutro i navečer te smo priredili za svakog po  nešto, rekla nam je Branka Mijolović, jedna od organizatora. Ona i predsjednik Mjesnog odbora Marin Pijaca te Anamarija Bilan, zajedno su u  suradnji s Gradom Zadrom organizirali raznovrsni program u kojem će  svatko pronaći nešto za sebe. Jučer je tako program otvoren izložbom fotografija "Bili brig nekoć", nakon čega je uslijedio pub kviz te potom projekcija filma "Dan pod suncem" Vlade Zrnića. Danas je jutro rezervirano  za djecu kojoj se nudi bogat program počevši od predstave Kazališta lutaka Zadar "Koliko je duga jedna priča", preko brojnih kreativnih radionica i nastupa plesne skupine Tornadele i dječjeg folklornog sastava Donatići. Mnogi će moći poglegati i kvart s visine jer će kroz jutro doći i vatrogasci pa će se moći popeti u njihovoj košari. Da ne bi sve stalo na kulturi i zabavi pobrinuli su se organizatori koji su organizirali i turnir u  basketu te u boćanju, a koji će biti u poslijepodnevnim satima. Večeras  će se prirediti velika roštiljada te zabava uz glazbu.


 – Jako smo sretni i zadovoljni što se ovo održava na Bilom brigu. Ovo je  velik kvart i zaslužuje ovako nešto, rekli su nam organizatori. Inače,  uređenju samog prostora pridonijela su i sama djeca kvarta, odnosno  učenici OŠ Zadarski otoci koji su nacrtali autoportrete koje su organizatori objesili duž cijelog prostora i tako ga razveselili i uljepšali. Prostor je  uređen i jednim velikim grafitom koji će ostati trajna uspomena. Organizatori su se zahvalili svima iz kvarta koji su pomogli, pa tako i ravnatelju  škole koji je objeručke prihvatio suradnju. 


Mnogi građani oduševljeno su razgledavali nekada zapušten prostor  te su se složili kako bi ovo trebalo ostati ovako uređeno.